Gorbacsov kalózokat ment Gates-nél

Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió utolsó vezetője weboldalán közzétett levelében (http://www.gorby.ru/rubrs.asp?art_id=25495&rubr_id=21&page=1) arra kéri Bill Gates-et, hogy avatkozzon be egy orosz iskolai tanár ügyébe, akire szibériai börtön vár, mivel kalózszoftvereket használt.

Gorbacsov kalózokat ment Gates-nél

Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió utolsó vezetője weboldalán közzétett levelében arra kéri Bill Gates-et, hogy avatkozzon be egy orosz iskolai tanár ügyébe, akire szibériai börtön vár, mivel kalózszoftvereket használt.

Bizony, Gorbi arra kéri Gates-et, hogy gyakoroljon kegyelmet. A levél így kezdődik a Google fordításában. “Kedves Gates Úr! Nagyon tiszteljük azt a munkát, amellyel a Microsoft programozói tehetségüket szellemi termékekbe fektetik, és semmi esetre sem szeretnénk megkérdőjelezni a szerzői jog megsértése elvének érvényességét. Azonban ebben a helyzetben arra kérjük, tanúsítson kegyelmet és vonja vissza Alekszandr Ponoszov ellen tett panaszát."

A levél szerint a tanár, új számítógépeket előre feltelepített, illegális szoftverekkel vásárolta meg az iskolának. Az orosz kalóz-ellenes törvények azonban azok ellen is lehetővé teszik a büntetést, akik nem voltak tisztában azzal, hogy törvényt sértenek.

Elmondta továbbá: “Olyan tanárok kerülnek szibériai fogolytáborokba, akik annak szentelték az életüket, hogy felneveljék a gyerekeket, és olyan igen szerény juttatást kapnak munkájukért, amelyet össze sem lehet hasonlítani az Ön vállalata alkalmazottainak jövedelmével."

A 75 éves exelnök felszólította Gates-et, hogy az vonja vissza a tanár elleni követeléseit, majd hozzátette: “Ezt a nemes gesztust Oroszország minden Microsoft-használója nagy lelkesedéssel fogadná.”

A Microsoft visszautasította a kegyelmi kérvényt, és elmondta a New York Times-nak, hogy teljességgel megbízik az orosz bíróságokban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward