Google: Új appok kapnak inkognitó módot

Google: Új appok kapnak inkognitó módot

Manapság már szinte minden alkalmazás nyomon követi, hogy mit csinál benne a felhasználó, de a privát szféra megőrzése érdekében néhány szolgáltatásnál már van mód arra, hogy átmenetileg úgy lehessen használni őket, hogy nem monitorozzák, jegyzik a felhasználó tevékenységét. Az inkognitó mód a böngészők körében például már elterjedt, szinte alapfelszereltségnek tekinthető, de a Google alkalmazásai közül okostelefon már a YouTube is biztosít ilyet. És most a vállalat bejelentette, hogy még több programban lesz privát használati lehetőség.

A Google Térkép és a Kereső az a kettő program, amiken belül a vállalat lehetőséget fog nyújtani a jövőben a nyomkövetés elkerülésére. A felhasználók a Chrome révén már megszokott piktogramnak köszönhetően azonnal megtalálhatják majd az inkognitó kapcsolóját mindkettő szóban forgó alkalmazáson belül – és persze felirat is jelzi a funkciót. Ezt a lehetőséget a vállalat ráadásul gyorsan elérhető helyre tette, hogy pillanatok alatt lehessen kapcsolni, így valószínűleg mindenki könnyedén megtalálja majd. Az aktiválást követően az applikációk világosan jelezni fogják a felhasználó számára, hogy privát módban van.

Galéria megnyitása

A Térkép esetében úgy kapcsolható be az inkognitó, hogy a program elindítását követően meg kell érinteni a felhasználónak a jobb felső sarokban a profilképét, majd itt megjelennek a beállítási lehetőségek élük rögtön az új opcióval. Ha ezt megböki az eszköz tulajdonosa, akkor a keresősávban az inkognitó mód ikonja lesz látható a megszokott profilkép helyett, és a képernyő felső szekcióján ki is lesz emelve, hogy ez éppen „élesítve” van. És ez idő alatt semmilyen aktivitást nem fog megjegyezni, elmenteni a Térkép. A Keresőnél még nem tudni, hogy ez egészen pontosan hogyan néz majd ki az inkognitó, de hamarosan ez is kiderül majd.

Galéria megnyitása

A Google Térkép és a Kereső esetében bevezetésre kerülő inkognitó mód eleinte csak az Android operációs rendszerű eszközök esetében lesz biztosított. A továbbiakban pedig elképzelhető, hogy más alkalmazások is gazdagodni fognak ilyen funkcióval.

Google Térkép: Android | iOS

Google Kereső: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap