Google One névre keresztelte a tárhely előfizetéseit a keresőóriás

A Google One keretében választhatják majd ki a felhasználók, hogy mekkora tárkapacitásra tartanak igényt, és egyéb érdekes extra lehetőséget is nyújt majd ez a szolgáltatás.

Google One névre keresztelte a tárhely előfizetéseit a keresőóriás

A Google a múlt héten tartotta fejlesztői konferenciáját, szóval arra lehetett volna számítani, hogy most egy időre valószínűleg minden patronját ellőtte, de nem így lett. Alig, hogy lezárult a Google I/O, a vállalat megint egy nagy bejelentést tett: elindult a Google One.

A Google One egy olyan új szolgáltatást, aminek a legfontosabb elemét a különböző tárhely-opciók fogják adni, de nem kizárólag ebből áll majd. A Google a felhős adattárolásnak ezt a részét kiemeli a Google Drive alól, és most már különálló felületen rendezhetik az előfizetéseiket a felhasználók.

A Google One megjelenésével a vállalat némiképp át is szervezi az elérhető előfizetői csomagokat. Eddig választható volt 100 GB, 1 TB, 10 TB, valamint 20 és 30 TB, a megújulást követően azonban a keresőóriás bevezeti a 200 gigabájtos opciót, az eddigi 1 TB pedig a duplájára növekedik. A jövőben tehát 100 és 200 GB-os, valamint 2, 10, 20 és 30 TB-os csomagokból választhatnak majd az érdeklődők. Az árak nem változnak jelentősen, továbbra is 690 Ft lesz a legolcsóbb csomag, a 200 GB-os alternatíva 1090 Ft körüli összegért válhat majd elérhetővé, a 2 TB-ért pedig az eddigi egy terabájt árát, 3590 Ft-ot kell majd leszurkolni – a nagyobb csomagokhoz egyelőre nem nyúlt hozzá a vállalat. Fontos kiemelni, hogy a már meglévő 1 TB-os előfizetők tárhelye a One érkezésével a duplájára bővül, a felhasználóknak semmit nem kell tenniük, csak élvezni a nagyobb kapacitást. És azt is meg kell említeni, hogy az ingyenes 15 GB változatlanul megmarad a Google-fiókokhoz kapcsolódóan.

Galéria megnyitása

A Google indoklása szerint azért van szükség a tárhelyek növelésére, mert a felhasználók egyre több adatot generálnak. Folyamatosan terjednek például a 4K videózásra képes eszközök, és az emberek a nagyfelbontású felvételeiket sok esetben a felhőben kívánják tárolni. A vállalat elmondta, hogy a tárhelyeket a felhasználók öt családtaggal meg is oszthatják majd, szóval ilyen téren abszolút rugalmas a Google One. Ráadásul a felvett családtagok kapni fognak privát területet, így nem kell attól tartaniuk, hogy valaki hozzáférhet érzékeny adatokhoz.

A Google One keretében az előfizetők nemcsak tárhellyel gazdagodhatnak, hanem lehetőségük lesz arra is, hogy felvegyék a kapcsolatot a Google-szakértőkkel (Google Experts), amennyiben valamilyen problémájuk akad a szolgáltatások vagy eszközök használata során. A Google-szakértők elvileg mindenben képesek segíteni, ami a Google szárnyai alá tartozik. Eddig a vállalat csak azoknak az üzleti előfizetőknek biztosított ilyen lehetőséget, akik a G Suite-ot használták havidíj fejében. És még további extrával is számolni kell a One-nál, például a Google Play kifizetések és a Google Keresést követő szállásfoglalások is felügyelhetőek lesznek itt.

Sajnos Magyarországról még nem érthető el a Google One, de a honlapot ettől függetlenül bárki meglátogathatja hazánkból is. Akiknek felkeltette az érdeklődését a Google One, azok feliratkozhatnak e-mailes értesítőre, így első kézből informálódhatnak, amikor elérhetővé válik hazánkból is. „Törekszünk rá, hogy a Google One hamarosan még szélesebb körben elérhető legyen.” – olvasható a one.google.com weboldalon. Reméljük, valóban nem kell rá sokat várni, de a közlemény szerint akár hónapokba is beletelhet, mire mindenhová eljut a szolgáltatás az Egyesült Államokból.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward