Google I/O: Csökken az Android TV rendszerigénye, és egyszerűbb lesz használni

Az Android TV életében is számos változás jön a fejlesztői konferencián elhangzottak alapján. A jövőben akár olcsóbb beltéri egységeken is megjelenthet a televíziós rendszer.

Google I/O: Csökken az Android TV rendszerigénye, és egyszerűbb lesz használni

A Google I/O-n a keresőóriás beszámolt arról, hogy az Android TV platform is komoly változások előtt áll. Az televíziókra szabott operációs rendszer megkapja majd az Android P alapot és ezzel együtt több területen is változások köszöntenek be.

Galéria megnyitása

Az első és talán legfontosabb változás, amivel a jövőben számolni kell az Android TV esetében, hogy rengeteg időt fordítottak a fejlesztők a teljesítmény javítására, és ennek eredményeként a rendszer következő kiadása már sokkal jobb élményt tud majd biztosítani a meglévő vasakon. Továbbá akár belépőkategóriás eszközökön, például megfizethető beltéri egységeken is megjelenhet majd így az Android TV. Főleg a RAM-használat terén sikerült sokat előre lépni, ami az applikációk futtatásakor érződhet elsősorban. Külön jó hír itt, hogy a módosítások egy részét már az Oreo alapú Android TV-re is átemelik a fejlesztők. Ennek a lépésnek köszönhetően az OEM partnereknek nem kell kivárnia azt, hogy elkészüljön az új generációs Android TV platform, hanem már a mostani frissítéseikbe is elkezdhetik beépíteni a teljesítményfokozó változtatásokat. A Google szakemberei a megbízhatóságra is nagy hangsúlyt fektetnek egyébként, szóval ezen a fronton is lehet előrelépésre számítani.

Galéria megnyitásaNagy hangsúlyt kapott az is, hogy az Android TV-t futtató készülékeket egyszerűbben lehessen beüzemelni. A Google felismerte, hogy a felhasználók általában nem szeretnek a beállításokkal szöszölni, csak minél hamarabb használatba akarják venni az új termékeket. Nos, ha valakinek androidos okostelefonja van, akkor a jövőben az eddiginél sokkal gyorsabban és könnyebben üzembe helyezheti az Android TV rendszerű televízióját. Mindössze néhány érintésre van szükség a mobilon, és az együttes szinte teljesen önállóan elvégzi a munka nagy részét. Az applikációk automatikusan telepítésre kerülnek, akár a korábbi TV-ken használt programok is feltehetőek így. (Persze manuálisan is be lehet avatkozni, ha a felsorolt appoknak esetleg csak egy részére van szükség az új eszközön.)

Érkezik az automatikus kitöltési lehetőség is. Ez olyankor jön majd jól, amikor például egy jelszót kell időről időre beírni a távkapcsolóval ügyeskedve. A frissítést követően elég lesz egyetlen alkalommal megtenni ezt, onnantól a rendszer megjegyzi a szükséges paramétereket, és később magától felkínálja a szükséges kitöltési adatokat. Egy biztonsági kamerára való bejelentkezés például így már az első kört követően szinte önállóan lezajlik majd.

Galéria megnyitása

Változik a beállítások menüpont, ez is a kényelmesebb kezelés irányába mozdul el. Előre ki lesznek emelve javasolt opciók. Ezek lehetnek például olyan dolgok, amiket a beüzemelés során valamilyen oknál fogva inkább átugrott a felhasználó. Szóval igyekszik olyan beállításokat kiemelni a rendszer, amikre nagy valószínűséggel szükség lehet. És meg kell még azt is említeni, hogy a Google a jövőben rendszeresebb frissítések bevezetésére fog törekedni.

Galéria megnyitása

Arról nem szólt a fáma, hogy az Android P alapú Android TV mikor juthat el a felhasználókhoz, de ha minden jól alakul, akkor talán még az idei évben sor kerülhet erre. Az Android TV egyébként egyre inkább kezd beérni, és a vállalat elmondása alapján egy év alatt nagyjából a duplájára nőtt a forgalomba állított készülékek száma. A keresőóriást megkérdezték a Google I/O-n arról, hogy tervez-e sajátmárkás TV-vel piacra lépni, de erre nem kívánt választ adni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap