Google Helpouts: videóchaten segítenek a szakik

A Google új szolgáltatása több témakörben is kínál videóchat alapú segítséget, így ha például nem találunk megoldást egy PC-s, elektronikai, műszaki, kertészeti, életmódbeli vagy egyéb problémára, kérhetünk segítséget egy profitól. Sőt, mi magunk is nyújthatunk segítséget, akár díjazás ellenében is.

Google Helpouts: videóchaten segítenek a szakik

A Google Helpouts néven egy olyan ötletes szolgáltatást indított, amelynek célja, hogy a segítségre szoruló felhasználókat - némi anyagi ellenszolgáltatásért cserébe - olyan profi szakemberekkel hozza össze, akik az adott témakörön belül hatékonyan, gyorsan tudnak tanácsot adni az adott probléma megoldására - mindezt videóchaten keresztül.

A Helpouts-ról augusztusban már lehetett olvasni, ám a szolgáltatással kapcsolatban azóta nem érkezett újabb információ - egészen a mai napig. Ma ugyanis a Google bejelentette, hogy elindult a Helpouts, és a videóchates lehetőségnek hála a segítségkérő és a segítségnyújtó szemtől szemben láthatják egymást, illetve a megoldandó problémát. A videóchat jóvoltából könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban lehet segítséget kérni és nyújtani, mint egy-egy fórumüzenet vagy levélváltás kapcsán.

Akár kerékpárszereléshez is kérhető segítség
Akár kerékpárszereléshez is kérhető segítség

Jelenleg elég sok témakörben lehet segítséget kérni, így ha elakadtunk a főzésben, a kerékpárszerelésben, a kertészkedésben, a PC javításban, vagy esetleg életmóddal, fotózással, zenével és szépségápolással kapcsolatos kérdésünk van, jó eséllyel kaphatunk segítséget, illetve választ - egyelőre a jelek szerint csak és kizárólag angol nyelven. Persze a felsoroltaknál sokkal több témakör szerepel a repertoárban, mi csak megemlítettünk néhány általánosat.

Így néz ki a szolgáltatás weboldala

A szakemberek tarifái meglehetősen változóak: van ahol segítségkérésenként kell fizetni, van ahol pedig percdíj van érvényben, de olyan is előfordul, hogy egy-egy segítő ingyenesen vállalja a videóchaten keresztül történő problémamegoldást. Jó hír, hogy amennyiben az adott szakember nem elérhető, a segítségkérő lapon látható, mikor "rendel újra", sőt, akár időpont is foglalható nála.

A szolgáltatás a jelek szerint már globálisan is elérhető, plusz akár segítőnek is lehet jelentkezni, azaz a vállalakozó szelleműek segítségnyújtással akár pénzt is kereshetnek - persze a Google kifizetés előtt levon majd némi tranzakciós díjat, ami 20%-ot tesz ki. Ha egészség témakörben adtunk tanácsot, akkor nincs 20%-os tranzakciós díj, de ez a kedvezmény csak 2014 január elsejéig érvényes.

A kezdéshez minden esetben szükség van Google Wallets felhasználói fiókra, akár segítséget nyújtunk, akár segítséget kérünk, plusz természetesen videóchatre alkalmas mobiltelefonra, noteszgépre vagy asztali PC-re is. A Helpouts 100%-os pénzvisszafizetési garancia mellett üzemel, így aki nem elégedett a szolgáltatással, visszakaphatja pénzét.

A Helpouts összességében egy meglehetősen ígéretes, ötletes megoldásnak tűnik, igaz, nem egyedülálló, hiszen hasonló szolgáltatások már egy ideje elérhetőek - ezek között olyanok is vannak, amelyek nem egy, hanem több témakörre fókuszálnak, csak úgy, mint a Helpouts.

Aki kíváncsi a Helpouts szolgáltatás további részleteire, látogasson el a hivatalos weboldalra, ami itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward