Google: Éjszakai módot kapott már a Camera Go alkalmazás is

Az olcsó mobilok is kezdenek beletanulni az esti fotózásba, a Nokia 1.3 az első eszköz, ahol ez kipróbálható.

Google: Éjszakai módot kapott már a Camera Go alkalmazás is

Az okostelefonoknak napjainkban talán a kamerája az, ami a leginkább dinamikusan fejlődik, és erre fordítják a gyártók a legtöbb figyelmet. A Google különösen sok időt és energiát fektetett a szoftveres képalkotási technológiák fejlesztésébe a kamerák terén. És ennek egy kicsi szeletéből most részesül a Camera Go alkalmazás is.

A kamerák esetében különösen nagy hangsúlyt szokott kapni az esti fotózás videózás. Csak, hogy az elmúlt időszak jelentősebb bemutatóit említsük, az iPhone 12 szériánál és a Xiaomi Mi 10T sorozatnál is igencsak sok idő ment el az eseményből az éjjeli képalkotás terén történt fejlődésnek a részletezésével. Tehát most éppen ez a legfontosabb szempont a fejlődés tekintetéből a kamerákon belül.

Ezért döntött úgy a Google, hogy a könnyített kamerás alkalmazás esetében, a Camera Gónál is biztosítja a továbbiakban az Éjszakai módot. A Google folyamatosan azon van, hogy a „fapados” alkalmazásokat minél jobb lehetőségekkel vértezze fel, hogy ezáltal az olcsóbb készülékeket vásárlók is jó élményből részesülhessenek. Az Android (Go edition) operációs rendszer az alsókategóriás mobilok számára lett megalkotva, és a Go alkalmazáscsomag pedig külön erre lett szabva.

Galéria megnyitása

A Camera Go alkalmazásnál a beállításokból egyetlen érintéssel lehet majd kapcsolni az Éjszakai módot, tehát könnyen elérhető helyre került. Az esti fotós opciók a jó minőségű szenzorokon felül nagy számítási kapacitást igényelnek a fejlett zajszűréssel, valamint más utófeldolgozási algoritmusokkal. Itt viszont a cég olyan eljárást használ, ami direkt szerény hardverre lett optimalizálva.

A funkció úgy működik a vállalat elmondása alapján, hogy több különböző képet készít a lehető leggyorsabban egymást követően a mobil, és ezeket eltérő expozíciós értékkel rögzíti. Ha végzett a fotózással, akkor az elkészült felvételeket összedolgozza, és így jön létre a jó részletességgel szolgáló és éles fénykép. Amelyen a zaj is alacsony lesz a több képkockának az összefűzése során ugyanis a zajt is mérsékli az app. Kiemelte a Google, hogy itt először lesz biztosított komplex Éjszakai mód kifejezetten olcsó eszközökre.

A mostani újítást a Nokia 1.3 okostelefonon debütált, de elérhető lesz más eszközökre is, amelyek a Camera Go appot használják. Vannak még ilyen masinák a HMD Global és más gyártók kínálatában is. A Nokia 1.3 az egyik legújabb Android (Go edition) rendszerű mobil, ami garantáltan frissülni fog az Android 11 operációs rendszerre is, aminek értelemszerűen a könnyített verzióját kapja majd, amit a Google már leleplezett szeptember közepén.

A Google a mostani bejelentés mellett arra is kitért, hogy hamarosan széles körben használható HDR mód is lesz majd a Camera Go alkalmazáson belül. Ez a legtöbb mobilon ma már alapfunkcióank számít, de a szerény eszközökre tervezett applikációból eddig még kimaradt. Azonban az új Éjszakai mód már eleve erősen hajaz a HDR működésére, így valószínűleg az esti opciónak az alapja lesz majd felhasználva a bármikor alkalmazható HDR esetében is, csak talán még kifinomultabban fog működni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap