Google Earth Pro: évi 400 dollár helyett mostantól ingyenes!

A Google illetékesei meglepő döntést hoztak, így a Google Earth Pro, amit eddig jellemzően üzletemberek, kutatók és szakemberek használtak, mostantól ingyenes.

Google Earth Pro: évi 400 dollár helyett mostantól ingyenes!

A Google népszerű ingyenes alkalmazását, a Google Earth szoftvert rengetegen használják, hogy felfedezzék a világot maguk körül. Sokan ütik el az időt virtuális világkörüli utazással, de vannak olyanok is, akik csak egy várost, vagy egy látványosságot szeretnének megnézni a virtuális földgömbön – netán egy város háromdimenziós épületei között szeretnének túrázni, mielőtt a valóságban is a térségbe utaznának.

Háromdimenziós építési terv a Google Earth Próban

Az alkalmazásnak van egy professzionális szintű felhasználásra szánt kiadása is, ami a Google Earth Pro nevet viseli. A főleg kutatók, vállalkozók és szakemberek által használt Pro változat segítségével távolságokat, területet és kerületet is lehet mérni, így például az is kiszámítható vele, hogy egy adott parkoló megépítéséhez mennyi betonra van szükség. A különböző adatokat importálhatjuk és exportálhatjuk – előbbi esetben egy CSV fájllal egy kattintással akár több ezer címet is felvihetünk, míg utóbbinál az adott projekt akár szabványos KML fájlként is exportálható.

A Pro kiadásban az adatokból tematikus térkép is létrehozható, sőt, egyedi stílust is kialakíthatunk. A térképekről akár nagyfelbontású nyomat is készíthető, ami poszterekhez, bemutatókhoz és beszámolókhoz egyaránt jól jöhet. A virtuális barangolásokról HD videó is kreálható – ezt weboldalba ágyazhatjuk, de üzleti partnereinkkel is megoszthatjuk, vagy akár belső levelezésben is továbbíthatjuk kollégáinknak. Az Amerikai Egyesült Államok területén telekadatokhoz is hozzáférhetünk, de ezzel együtt közlekedési adatok és demográfiai adatok megjelenítésére is van mód, külön rétegeken. A szoftvert még napelemek telepítéséhez, illetve pontos tájolásához is használják.

A profi szoftver eddig csak 399 dolláros éves előfizetési díj fejében volt elérhető, ám a Google illetékesei a napokban úgy döntöttek, ingyenessé teszik az alkalmazást, így mostantól minden érdeklődő szabadon használhatja. A Google Earth Pro letöltéséhez ide kell ellátogatni, az ingyenes licenckulcsot pedig itt kell igényelni hozzá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward