Google Earth 5: jobb, mint valaha

Már elérhető a keresőóriás interaktív földgömbjének legújabb változata, telezsúfolva minden ínyencséggel, ami csak szemnek-szájnak ingere, tengermélytől idő- és térbeli utazáson át egészen Marsjárásig.

Google Earth 5: jobb, mint valaha

Már elérhető a keresőóriás interaktív földgömbjének legújabb változata, telezsúfolva minden ínyencséggel, ami csak szemnek-szájnak ingere, tengermélytől idő- és térbeli utazáson át egészen a Marsjárásig.

Részletesebben kifejtve, a "tengermély" annyit tesz, hogy a National Geographic-nak, a Monterey Bay Aquarium-nak, az amerikai haditengerészetnek és még számos más együttműködő partnernek köszönhetően immár a bolygó vízalatti területeinek mintegy kétharmada is szemügyre vehető, valamint különböző képeket és videókat is megnézhetünk a tengeri életről, miközben megannyi érdekességet olvashatunk e témával kapcsolatban is.

Időutazásra legfeljebb ötven évnyi múlt távlatában van lehetőségünk, amelynek segítségével azt vehetjük szemügyre, hogy egyes helyszínek hogy néztek ki évekkel vagy évtizedekkel ezelőtt. A térbeli utazás pedig annyit tesz, hogy az egyes úticélpontok, állomások bejelölésével a világjárók is könnyedén megoszthatják kalandjaikat másokkal (akár narrációval is kiegészítve), akik látványosan járhatják végig ugyanazt az utat - csak persze virtuálisan.

A Marsjárás lehetősége pedig természetesen a NASA-nak köszönhető: a Google Earth-öt így most már lényegében Google Mars-nak is lehetne nevezni, mivel a vörös bolygó 3D-s térképét is meg tudja jeleníteni (és persze a tájait is ugyanígy). Itt is találhatunk számos információt az egyes helyszínekről (ide értve természetesen a különböző szondák landolási helyét, eredményeiket és a bolygó más érdekességeit is).

Mac-re és PC-re egyaránt ingyen letölthető innen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward