Google Drive: felhő alapú tárhely Google módra

A Wall Street Journal informátorai szerint a Google egy új szolgáltatás elindítását tervezi az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán, amelynek keretén belül a cég ingyenes, felhő alapú tárhelyet kínál majd felhasználóinak. A tervek szerint csak az alapszolgáltatás keretén belül nyújtott tárhely lesz majd ingyenes, viszont némi összegért cserébe növelhető lesz a felhő alapú tárhely kapacitása.

Google Drive: felhő alapú tárhely Google módra

A Wall Street Journal informátorai szerint a Google egy új szolgáltatás elindítását tervezi az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán, amelynek keretén belül a cég ingyenes, felhő alapú tárhelyet kínál majd felhasználóinak. A tervek szerint csak az alapszolgáltatás keretén belül nyújtott tárhely lesz majd ingyenes, viszont némi összegért cserébe növelhető lesz a felhő alapú tárhely kapacitása.

A rendelkezésre álló információk alapján – amelyeket a Google illetékesei egyelőre nem kívántak kommentálni – a Google Drive szolgáltatás a rivális DropBox-szal szemben kínál majd alternatívát. A Google Drive lényege az lesz, hogy a DropBox-hoz hasonlóan lehetővé teszi majd dokumentumaink, videóink és fotóink esetében, hogy azokat a Google szerverein tároljuk. Az említett tartalmakat internetkapcsolat birtokában mind PC-ről, mind pedig tábláról vagy okostelefonról el lehet majd érni, sőt, a fájlokat hivatkozás formájában ismerőseinkkel is megoszthatjuk majd, akik a link birtokában letölthetik, illetve megtekinthetik azokat.

A szolgáltatásnak az okostelefonok és a táblák terjedésével egyre nagyobb létjogosultsága van, hiszen a felhő alapú adattárolás rendkívül kényelmes, mivel fájljainkat internetkapcsolat és webböngésző birtokában bármikor, bárhonnan elérhetjük.

Hasonló szolgáltatást már most is kínál a vállalat a Google Docs – Google Dokumentumok – személyében, ám ez csak bizonyos dokumentumfajták tárolására, megtekintésére és módosítására használható. Az új szolgáltatás a hírek szerint a Google Docs-hoz is kapcsolódni fog és segít majd abban, hogy az azonos projekteken dolgozók még hatékonyabban együttműködhessenek egymással. A pletykák szerint az ingyenes tárhely mérete a G-Mail-ben rendelkezésre álló szabad felhasználói tárterülettel lesz egyenlő.

Összehasonlításképpen: a Microsoft ugyancsak felhő alapú tárhely szolgáltatása, a Skydrive, amely ingyenesen elérhető, 25 GB-nyi tárhelyet biztosít a felhasználók számára, a DropBox pedig 2 GB-nyi tárhelyet kínál ingyen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward