Google Drive: 10 dollárért végtelen mennyiségű tárhely

A Google Drive ezen felül natív támogatást kínál a Microsoft Office fájlok szerkesztéséhez, sőt, a felhő alapú tárhelyen található fájlok titkosítására is lehetőséget ad.

Google Drive: 10 dollárért végtelen mennyiségű tárhely

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy a Microsoft OneDrive tárhelye meglehetősen vonzóvá vált, de ezzel egy időben a Google illetékesei sem tétlenkedtek: bejelentettek egy olyan Google Drive ajánlatot, amit nehéz visszautasítani.

A Google felhő alapú tárhelyén, a Google Drive-on dokumentumokat és különböző fájlokat tárolhatunk – a dokumentumok ráadásul szerkeszthetőek is. A felhő alapú tárhely szolgáltatás rendkívül népszerű, amit jól szemléletet az a tény is, hogy az elmúlt 30 napban 190 millióan használták aktívan a szolgáltatást. További érdekesség, hogy a Fortune 500-as listán szereplő cégeknek már mintegy 58%-a használja a Google szolgáltatásait – a Drive for Work csomag bemutatását követően pedig alighanem emelkedik majd ez a szám.

Annak érdekében, hogy a Google a felhasználók kedvében járjon egy rendkívül vonzó ajánlatról rántotta le a leplet, ami nem más, mint a felhasználónként 10 dolláros havidíjjal rendelkező, végtelen mennyiségű tárhelyet kínáló Drive for Work csomag. Ugyancsak pozitívum, hogy a felhő alapú tárhely immár 5 TB-ra tolja ki a fájlméret felső határát. A Drive for Work esetében fejlett adminisztrációs, illetve auditációs lehetőségek is rendelkezésre állnak, amelyekre szükség is van vállalati munkakörnyezetben.

Ezzel együtt a Google Drive funkcionalitása is kibővült. A felhasználóknak mostantól lehetőségük nyílik Google Drive-on tárolt fájljaik titkosítására. Ezzel együtt a dokumentumok kezelése is zökkenőmentesebb lett, hála a Quickoffice integrációjának, amivel a Microsoft Office fájlok immár natív módon szerkeszthetőek a Google Drive részét képező Docs, Sheets és Slides alkalmazásokban.

A bejelentés kapcsán arra is fény derült, hogy a Docs, a Sheets és a Slides appok hamarosan megújulnak, így sokkal jobban hasonlítanak majd mobil testvéreikre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward