Google Android fejlesztőknek 400 dollárért

A Google kifejezetten fejlesztőknek dobta ki az Android-alapú G1-es okostelefon kártyafüggetlen, Dev Phone 1 változatát.

Google Android fejlesztőknek 400 dollárért

A Google kifejezetten fejlesztőknek dobta ki az Android-alapú G1-es okostelefon kártyafüggetlen, Dev Phone 1 változatát.

Az új változat célja, hogy ha alkalmazásokat szeretnénk fejleszteni a Google Android platformjára, és nem szeretnénk hűségnyilatkozatot kötni a T-Mobile-nál csak azért, hogy legyen egy eszközünk a tesztelésre, akkor megtehetjük ezt szabadon, kötöttségek nélkül, azonban ezért 399 + 25 dolláros összeget kell leszurkolnunk (a 25 dollár az Android fejlesztő regisztrációs díja).

Egy Android fejlesztői hozzáférésre csupán egy darab okostelefon igényelhető, ami meggátolja a telefon továbbterjedését a fogyasztók számára. Jelenleg nyugaton a T-Mobile hálózatán vásárolhatnak az egyszerű felhasználók G1 Androidot (HTC Dream) szeptember 23-i debütálása óta, azonban a fejlesztői készüléknél jóval olcsóbban, mindössze 179 dollárért tehetik ezt meg, természetesen hűségnyilatkozattal (nálunk valamikor 2009 elején válik majd elérhetővé).

A Google figyelmezteti azokat a vásárlókat, akik így szeretnének SIM-zár nélküli Android-telefonhoz jutni személyes használatra, hogy ne tegyék. "Mivel az eszközöket olyan szoftverrel is lehet konfigurálni, amit nem támogat a Google, így a felhasználók csak saját felelősségükre használhatják ezeket a telefonokat." Itt arra is utal a Google, hogy a fejlesztői telefon például nem ellenőrzi a betöltött operációs rendszer fájljait, azaz így akár könnyen tönkre is tehető a telefon.

A sötét, acélos-szürke kinézetű telefon az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Németországban, Japánban, Indiában, Kanadában, Franciaországban, Tajvanon, Spanyolországban, Ausztráliában Szingapúrban, Svájcban, Hollandiában, Ausztriában, Svédországban, Finnországban, Lengyelországban és hazánkban, Magyarországon lesz kapható. Addig is ha valakit érdekel milyen az Android felülete, kipróbálhatja a hivatalos emulátorral: klikk ide.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward