Google: 13 új nyelv támogatása hangalapú kereséshez

A Google Voice Search szolgáltatása hamarosan a magyar beszédet is meg fogja érteni.

Google: 13 új nyelv támogatása hangalapú kereséshez

A Google hangalapú keresőszolgáltatásának repertoárja 13 újabb nyelv támogatásával bővült, sőt, a szolgáltatás néhány napja már iPhone-ra is elérhető, méghozzá külön alkalmazás formájában – utóbbi valamelyest a Siri riválisaként is felfogható.

A 13 friss nyelv között szerencsére már a magyar is jelen van, de mellette a baszk, bolgár, katalán, európai portugál, finn, galíciai, izlandi, norvég, román, szerb, szlovák és svéd nyelvek is helyet kaptak a kínálatban. Ezzel a Google Voice Search összesen már nem kevesebb, mint 42 nyelvet támogat, így a szolgáltatás most már 46 országban használható.

Az új nyelvek elérhetővé tétele még folyamatban van, de a tervek szerint a következő hét folyamán már az összes felsorolt nyelven használható lesz a Google Voice Search. Az alkalmazás egyszerre csak egy nyelven ért – azon, amit éppen beállítottunk. Ez persze többnyire nem jelenthet problémát.

 

A meglévőek mellett hamarosan az összes új nyelv megjelenik választható opcióként az alkalmazás nyelvi beállításai között. Aki esetleg még nem látta/hallotta a Google Voice Search szolgáltatását működés közben, a fenti videó segítségével betekintést nyerhet abba, hogy miként kell használni a hasznos alkalmazást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward