Gömbölyű idomok közé zárva: Bemutatkozott a Huawei G8

A Huawei az Ascend G7 utódját már egy nyolcmagos lapkával látta el, és még ujjlenyomat-olvasót is pakolt bele.

Gömbölyű idomok közé zárva: Bemutatkozott a Huawei G8

A Huawei ezúttal egy egészen érdekesen kinéző mobillal rukkolt elő, ami a középkategória felső ársávjában áll majd rajthoz. A Huawei G8 egy sikeres okostelefon, az Ascend G7 utódja lesz, és remélhetőleg hozzánk is eljut úgy, hogy közben nem kúszik irreálisan magasra az ára.

A G9 egy meglehetősen nagy, 5,5 hüvelykes képátlójú megjelenítővel lett ellátva, ami IPS technológiával és 1920 x 1080 képpontos felbontással dolgozik, úgyhogy remek képminőségre van kilátás. A bekapcsolást követően a Huawei saját fejlesztésű felhasználói felülete tárul a felhasználó elé rengeteg előre telepített alkalmazással és hozzáadott tartalommal, ez az eddig benyomások alapján meglehetősen jól sikerült. Az Emotion UI azon válfajáról van szó, ami már a Lollipopra lett szabva, hiszen a színfalak mögött az Android 5.1-et állítja csatasorba a Huawei G8. Mindkét kamera igen jó minőségű felvételek készítésére lesz alkalmas. A videóhívások felelőse egy 5 MPixeles egység, mely már akkor is jó szolgálatot tehet, ha egy-egy önarckép megörökítéséről lesz szó – videótelefonálásnál természetesen HD minőséget nyújt. A főkamera pedig 13 megapixeles és Full HD mozgóképfelvételek rögzítésre alkalmas. Ez utóbbit este is munkára lehet fogni, hiszen csatlakozik mellé LED-es segédfény is.

A Huawei új mobiljában egy nyolcmagos, 64 bites lapka felel a sebességért. Egy Qualcomm MSM8939 (Snapdragon 615) chipről van szó, ami a big.LITTLE felépítést kihasználva négy-négyfős csoportokra bontva vonultat fel 1 és 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormagokat. A lassabb csokor felel majd az energiahatékonyságért, a másik kvartett meg a lehető legnagyobb teljesítményre fog törekedni. Rendszermemória és a tárhely tekintetében két különböző modellel számolhatnak a vásárlók. Az alapgép 2 GB RAM-ot, valamint 16 GB-nyi tárhelyet szállít, míg a drágább társába már 3 GB memória fért nem kevesebb mint 32 GB-os háttértárral megtoldva. A bővítésre minden esetben van lehetőség, legfeljebb 64 gigás microSD kártyák kezelésére képes a Huawei G8. Ebben a ligában már nem meglepő, hogy a 4G LTE hálózati modem sem hiányzik a készülékből, és ennek köszönhetően akár 150 Mbps-os letöltési sebesség is elérhető vele mobilinternet kapcsolat mellett – már amennyiben ezt a hálózat és a szolgáltató lehetővé teszi. A telefon kapcsolati képességeiről bővebben nem volt szó mostanáig, az alapvető dolgok nyilván meg lesznek benne, és akár az „extrák” jelenléte sem zárható ki. Az Ascend G7 például tartalmazott NFC chipet és még FM rádiót is, így bizakodóak lehetünk.

A Huawei dizájnerei ezúttal „kimaxolták” a lekerekített felületek fogalmát az okostelefonok körében. Az újdonság kis túlzással tényleg olyan lett, mintha csak egy szappan lenne; minden sarkát és élét széles lekerekítések jellemzik, még az előlapot védő üveg is domború. Arról nem esett szó, hogy a fizikai méreteit tekintve pontosan mekkora, de akármilyen jól simul bele ezzel a kialakítással a felhasználó tenyerébe, biztosan nem lesz egyszerű feladat egy kézzel használni, hiszen az 5,5 coljával már a phablet kategóriába esik. Körbejárva a házát még egy érdekességre felfigyelhetnek az olvasóink, hogy egy ujjlenyomat-olvasó került a hátoldalára a kamera alá. Ezzel kiválthatóak a jelszavak, illetve könnyedén biztonságosabbá tehető a lezárt szerkezet. A képeken aranyban pózol az eszköz, de meg lehet majd venni egyszerű fekete és fehér ruhába öltöztetve is. A színfalak mögött egy 3000 mAh-s akkumulátor lakik benne, ami előre láthatólag átlagos üzemidővel fog szolgálni a jövendőbeli tulajdonosok számára.

A Huwei G8 a hazájában, Kínában vásárolható meg először. A két kivitele komoly árkülönbséggel lesz hozzáférhető, a 2 GB-os modell átszámítva 370 dolláros árért cserébe kelleti magát, a 3 GB-tal ellátott készülék viszont már 430 dollárnak megfelelő összegbe kerül. Arról egyelőre nem esett szó, hogy más területekre mikor juthat el az új sikervárományos.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward