Gmail levelek a süllyesztőben

Gmail levelek a süllyesztőben

Egy sor Gmail-felhasználó panaszkodik, hogy e-mail-jei rejtélyes módon tűnnek el. Miután a TechCrunch is felkapta ezt a hírt, a Google közzétette nyilvános bocsánatkérését, amelyben ugyanakkor kijelentette, hogy a probléma mindössze 60 felhasználót érintett, valamint, hogy nincs észrevehető kapcsolat vagy összefüggés az érintett felhasználók között.

Úgy tűnik, a Google biztos benne, hogy az egész egy „elszigetelt probléma” eredménye, ám ezidáig nem szolgáltak konkrét részletekkel. Az érintett felhasználók közül néhányan arról számoltak be, hogy a Google visszaállította egy-két hét alatt beérkezett e-mail-jeiket, ám a többi üzenetet már nem lehetett visszaállítani.

Lehetne mutogatni a kis „beta”-pecsétre a Gmail logo alatt és azt mondani, hogy ilyen problémákra számítani kell, ám ez mit semv áltoztat azon a tényen, hogy a jelentős adatvesztési ügyek legalábbis elbizonytalanítják a rendszert. Ez az eset figyelmeztetésül szolgál azok számára is, akik kizárólag web-alapú levelezőrendszeret használnak.

A Gmail-felhasználóknak meg kellene fontolniuk a szolgáltató POP-funkcióját háttércélokra, mellyel saját számítógépükre is letölthetik a leveleiket, így azokat úgymond tükrözik a saját merevlemezükre. Azok számára, akiknek üzleti levelezésükhöz konzisztens és megbízható levélelérésre van szükségük, a háttér-levelezőrendszerek legalább olyan fontosak, ha nem még inkább. Bízzunk benne, hogy ez tényleg „elszigetelt probléma”, amely a közeljövőben nem fog újra előfordulni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward