GMail: csatolmányok mentése egyenesen a felhőbe

Az új funkció az elkövetkező hetek folyamán válik elérhetővé a GMail felhasználók számára, igaz, egyelőre csak asztali platformon élvezhetjük áldásos hatását.

GMail: csatolmányok mentése egyenesen a felhőbe

A Google egy újabb fontos mérföldkőhöz ért a GMail és a Google Drive integrációja kapcsán: a népszerű ingyenes levelezőrendszer új funkcióval gazdagodott, így a levelek csatolmányai immár egyenesen a felhőbe is menthetőek, ha szükséges.

Az új funkcionalitás segítségével a Google szerint a felhasználóknak végre nem kell felesleges lépéseket alkalmazniuk ahhoz, hogy a csatolmányok a felhőbe kerüljenek. Korábban a csatolmányokat először le kellett tölteni az adott PC-re, majd szortírozásuk után fel kellett őket tölteni a felhőbe, ami kényelmetlen és időigényes munka volt. Mostantól egyetlen kattintással bekerülhetnek a különböző fájlok az Google Drive kívánt könyvtárába, sőt, további jó hír, hogy ezek akár közvetlenül a webböngészőn belül is megtekinthetőek.

A csatolt fájlok előnézetét az adott email legalján lehet megtalálni - itt a PDF fájloktól a prezentációkon át a táblázatokig sokféle tartalom előnézete feltűnhet. Az előnézeti képre kattintva egy teljes képernyős előnézeti ablak nyílik meg, amely a keresés mellett a csatolmányok közötti lapozásra is módot ad.

Az egérkurzort a csatolmányok fölé húzva egy új Drive gomb is megjelenik: erre rákattintva egy meglévő könyvtárba, vagy egy frissen létrehozott könyvtárba menthető az adott csatolmány. Alternatívaként természetesen a PC-re való mentés lehetősége is tovább él, ahogy korábban.

A GMail új funkciója az elkövetkező hetek folyamán válik elérhetővé a felhasználók számára – első körben csak és kizárólag asztali platformon. Az újítás mindenképpen fontos, hiszen a vállalatnak rengeteg, mitegy 120 milliónyi aktív Google Drive felhasználója van, akik alighanem örömmel fogadják majd az új funkciót, ami nem csak kényelmes csatolmánykezelést kínál, de némi idő megtakarítására is lehetőséget biztosít.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward