Gigászi monitor a Sony-tól

Jelenleg rendelkezésre álló legfejlettebb monitorai egyikét mutatta be a Sony a CEATEC alkalmával, az 56 hüvelykes TRIMASTER SRM-L560-ast.

Gigászi monitor a Sony-tól

Jelenleg rendelkezésre álló legfejlettebb monitorai egyikét mutatta be a Sony a CEATEC alkalmával, az 56 hüvelykes TRIMASTER SRM-L560-ast.

A felbontása 3840x2160, ami az 1080p-nek már nem kevesebb, mint a négyszeresét teszi ki. Ettől függetlenül azonban igen széles szögből is nézhető (176 fok), és a Sony állítása szerint a színeket is rendkívüli pontossággal kezeli - így tehát főleg videószakik figyelmébe ajánlották.

Az előbb említett színpontosságot pedig a jelek szerint egy olyan RGB-érzékelővel érik el, ami egy belső hőérzékelővel együttműködve folyamatosan észleli és kompenzálja a készülék öregedése nyomán esetlegesen fellépő fényességi egyenetlenségeket. És ha már fényesség, a háttérvilágítás természetesen LED-es.

Gyakorlatilag minden állítható is rajta a hozzá mellékelt szoftverrel, az olyan alapvetésektől kezdve, mint színhő és gamma, egészen a képernyő négy, egyenként teljes 1080p-s felbontású részre osztásáig.

DVI, HDMI és VGA bemenet adott, valamint kínálnak még hozzá HD-SDI és SD-SDI-adaptereket is. Nem hiányzik róla az Ethernet és az USB sem. A készülékeket a jelek szerint egyelőre csak rendelésre gyártják majd, 7.700 dollárnak megfelelő értékben, és csak Japánban. A későbbi, esetleges világhódító tervek egyelőre még ismeretlenek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward