Gigantikus frissítést és vezetéknélküli töltőt kapott a Galaxy S4

Az új képességeket is hozó szoftver az alap tárhelyen is meglátszik majd, de nem a rossz értelemben. Továbbá már hivatalosan is elérhető a Qi csomag.

Gigantikus frissítést és vezetéknélküli töltőt kapott a Galaxy S4

Az új frissítés nem várakoztatja meg a készüléktulajdonosokat, ugyanis a beszámolók szerint Németországban már feltűnt a Samsung Galaxy S4 készülékeken. Eddig nem látott funkciókkal és több üres tárhellyel gazdagodunk a telepítést követően.

Az új rendszerfrissítés meglehetősen testet, ugyanis 360 MB-os méretet öltött, de érdekes módon a telepítés nem hogy növeli - éppen ellenkezőleg -, csökkenti az Android által lefoglalt területet. Eredetileg a Galaxy S4 16 GB-nál a felhasználók 9,15 GB-nyi szabadon felhasználható háttértárat kaptak, most viszont már 9,23 GB áll majd a rendelkezésükre. Továbbá még ezt a problémásnak vélt részt érinti a "move-to-SD", vagyis SD kártyára másolási lehetőség is, ami szintén az "XXUBMEA" jelölésű frissítés hozadéka.

Fontos még kiemelni, amit a kamera kapott, vagyis a HDR videózást. Ez eddig a Galaxy S4 repertoárjából hiányzott, míg a vetélytársak esetében (HTC One, Xperia Z) eddig is megoldott volt. Ezenfelül a Samsung megoldott néhány, a kijelzővel kapcsolatos problémát, ami többek közt a görgetést érintette. Továbbá az értesítési sávban is feltűnt néhány új gomb, ilyen például Smart Pause kapcsolója, valamint a naptárnál is felfedezhetünk majd kisebb változásokat; a biztonságos indítás (Secure boot) állapota pedig ellenőrizhető lesz mostantól kezdve az "A telefonról" menüpontban. Egyéb, meg nem nevezett területeken is végeztek javítások - ezeket már megszokhattuk, a teljes listát sosem teszik közzé a gyártók, csak a jelentős módosításokat említik.

Az új frissítés Németországban tűnt fel először, és ott is elsősorban a Snapdragon chippel szerelt I9505 modell az érintett. Hazánkban is ez a kiadás fut a szolgáltatóknál, így frissítés rövidesen itt is felbukkanhat. OTA fog érkezni a szoftvercsomag, de a Samsung asztali kliensével, a Kiessel is elvégezhető lesz a művelet. Mivel tényleg nagy mérettel (360 MB) kell számolni, így indokolt lehet a Kies használata. Mobilinternet vagy Wi-Fi mellett különösen oda kell figyelni a megfelelő töltöttségi szintre.

És még a Galaxy S4-nél maradva: a Samsung hivatalosan is bejelentette a vezeték nélküli töltéshez szükséges kiegészítők csomagját. Ebben egy átalakított hátlapot és egy töltőpadot találunk majd. Amennyiben a Qi töltővel szeretnénk használni a mobilunkat, a pakkba rejtett hátoldalt kell használnunk, ami külsőre szinte ugyanolyan, mint az eredeti, de valamivel vastagabb annál - az egyetlen megfigyelhető különbség, hogy a Samsung felirat a hátlap síkjába olvad.

A különleges töltési lehetőség viszont nem lesz olcsó mulatság. A hátlap magában 40 dollárba fáj, míg a munka oroszlánrészét végző pad 50 dolláros áron lesz beszerezhető. Ha netalántán már van Qi szabványú állványunk, akkor ez utóbbi megspórolható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward