Gigantikus átalakulás a Microsoft háza táján

A Microsoft első embere, Steve Ballmer komoly átalakításokat eszközöl a cégnél, amelyek egy részéről a korábbi pletykákból már eddig is tudni lehetett.

Gigantikus átalakulás a Microsoft háza táján

Az átalakítás legfőbb célja, hogy a Microsoft a korábbinál hatékonyabban üzemelő, egységesebb vállalat legyen, amely kívülről nézve is egy teljesen egységes cég képét mutatja. Az átalakítás keretén belül az "új Microsoft" minden része egyetlen stratégia mögött sorakozik fel ellentétben a korábbi gyakorlattal, amikor a különböző divíziók különböző stratégia mentén haladtak. Ennek értelmében a Microsoft csoportokká alakítja magát, ezek a csoportok pedig a vállalat működésével kapcsolatos különböző feladatokat látják el - azaz nem egyetlen termékkel vagy márkanévvel kapcsolatos feladatokért felelnek. Az új csoportok között a mérnökség, a fejlett stratégia és kutatás, a marketing, a vállalati műveletek irányítása, a fejlesztés és "evangelizmus", a pénzügy, a jogi osztály és a HR is jelen van.

A mérnökséget több alcsoport alkotja. Ezek között az operációs rendszerek, az eszközök és stúdiók, az alkalmazások és szolgáltatások, a felhő és az üzlet, illetve a dinamika egyaránt megtalálható. Ballmer szerint az "újjászervezett" Microsoft egyesíti az eltérő mérnöki törekvéseket annak érdekében, hogy a mérnöki teljesítményt növelje, természetesen a cégen belüli együttműködés hatásfokával együtt. Ballmer elmondása szerint a cégen belüli főbb kezdeményezések mögött egy több alcsoportra osztott csapat áll majd, amely garantálja, hogy a cég célkitűzéseit sikerüljön elérni. A csapatok vezetői - akiket Ballmer egyszerűen csak "bajnokoknak" hív - közvetlenül neki jelentenek, vagy annak a személynek, aki azután közvetlenül neki tesz jelentést.

A Microsoft marketinggel kapcsolatos törekvései is változnak. A cég ennek keretén belül egységes vállalat képét mutatja majd a külvilág számára, de ez nem csak látszat lesz, ugyanis az átalakítások következtében a Microsoft valóban egységesebbé válik.

Lássuk, mi változik

Az átalakítás következtében a Microsoft Office részlegének korábbi vezetője, Kurt DelBene távozik a vállalattól. Rick Rashid, aki eddig a Microsoft kutatási részlegének vezetője volt, mostantól az operációs rendszerek szoftvermérnökségének élén folytatja, ahol az operációs rendszerek innovációjáért felel. Craig Mundie is új szerepet kap, így mostantól teljes munkaidejét egy speciális projektre fordítja.

Tami Reller, aki eddig a Windows alapú eszközök részlegének üzleti és marketing vezetője volt, mostantól a vállalat új marketing csoportját vezeti. A Skype részleg eddigi vezetője, Tony Bates az üzleti fejlesztésekért és az "evangelizmusért" felel majd - utóbbi a cég, illetve termékeinek népszerűsítését takarja. A Microsoft korábbi technológiai vezetője, Eric Rudder a fejlett stratégiákért és a kutatásért felelős csoport élére kerül.

A mérnökségen belül Terry Myerson, aki eddig a Windows Phone divízió vezetője volt, mostantól az operációs rendszerek szoftvermérnöki csoportját irányítja. Julie Larson-Green, aki a Windows szoftverekkel és hardverekkel foglalkozó mérnökséget irányította, mostantól az eszközök és stúdiók mérnökség első embere lesz. Az online szolgáltatásokkal foglalkozó csoport korábbi első embere, Qi Lu az alkalmazások és szolgáltatások csoport vezetőjévé lépett elő. A szerverek és eszközök csapat eddigi vezetője, Satya Nadella a felhő és üzleti csoport vezetését látja el a jövőben.

Ezzel együtt lesz néhány olyan csoport is, amelynek korábbi vezetője az átalakítások után is a helyén marad. Az új pénzügyi csoport vezetője Amy Hood lesz, aki eddig is pénzügyi igazgatóként tevékenykedett a cégnél. Az új jogi osztály vezetője Brad Smith lesz, míg az emberi erőforrások csoport irányításáért ezután is Lisa Brummel felel. Az ügyvezető igazgatói posztot Kevin Turner töltheti be. Ezen a négy ponton tehát nem lesz változás.

Az átalakítás előtt a Microsoft öt különböző termék-centrikus csoportból állt, ezek a következők voltak: Windows, szerverek és eszközök, online szolgáltatások, üzlet, illetve szórakoztatás és eszközök. A Wall Street Journal szerint ezek a részlegek eddig nem működtek kellően hatékonyan, ugyanis versenyeztek a rendelkezésre álló erőforrásokért, nem osztották meg a technológiákat és nem voltak képesek gyors reakciókra. Az új struktúra remélhetőleg segít a Microsoftnak, hogy felülkerekedjen az említett problémákon.

A Reuters szerint az átstrukturálás láttán néhány elemző újabban amiatt kezdett el aggódni, hogy ennek következményeként a Microsoft pénzügyi jelentése kevésbé lesz átlátható, mivel az új csoportok mostantól nem köthetőek egy-egy adott termékhez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward