Gigabyte UEFI BIOS, érintőkijelző támogatással

Az LGA-1155-ös processzorok fogadására felkészített alaplapok esetében a gyártók többsége grafikus felhasználói kezelőfelülettel ellátott BIOS-t kínált, de ez alól természetesen voltak kivételek. A grafikus kezelőfelület előnye egyébként az, hogy billentyűzet helyet immáron egérrel is elvégezhetőek a különböző BIOS beállítások. Ilyen megoldást a Gigabyte P67-es és H67-es alaplapjainak első hullámában nem találhattunk, de a vállalat által alkalmazott hibrid UEFI megoldás azért azt lehetővé tette, hogy a többi alaplaphoz hasonlóan a Gigabyte hatos sorozatú termékeinél is megoldható legyen a 3TB-nál nagyobb adattároló kapacitást kínáló adattárolókról történő bootolás.

Gigabyte UEFI BIOS, érintőkijelző támogatással

Az LGA-1155-ös processzorok fogadására felkészített alaplapok esetében a gyártók többsége grafikus felhasználói kezelőfelülettel ellátott BIOS-t kínált, de ez alól természetesen voltak kivételek. A grafikus kezelőfelület előnye egyébként az, hogy billentyűzet helyet immáron egérrel is elvégezhetőek a különböző BIOS beállítások. Ilyen megoldást a Gigabyte P67-es és H67-es alaplapjainak első hullámában nem találhattunk, de a vállalat által alkalmazott hibrid UEFI azért azt lehetővé tette, hogy a többi alaplaphoz hasonlóan a Gigabyte hatos sorozatú termékeinél is megoldható legyen a 3TB-nál nagyobb adattároló kapacitást kínáló adattárolókról történő bootolás.

A Gigabyte most szakít a korábbi gyakorlattal és ő is csatlakozik a grafikus kezelőfelülettel ellátott BIOS-t kínáló gyártók népes táborához, sőt, a vállalat egy lépéssel tovább megy. A Gigabyte legújabb alaplapjait - köztük a Z68-as lapkakészletre épülő, hamarosan debütáló újdonságokat is - olyan grafikus felhasználói kezelőfelülettel ellátott BIOS-szal kívánja felvértezni, amely nem csak billentyűzet és egér támogatással rendelkezik, hanem még az érintőkijelzőket is gond nélkül támogatja. Annak érdekében, hogy a BIOS kezelőfelülete érintőkijelzőn keresztül is könnyedén használható legyen, a fejlesztők nagyméretű gombokat alkalmaztak.

A TouchBIOS névre keresztelt megoldás a Gigabyte jövőben megjelenő alaplapjain teljesít majd szolgálatot, de a Gigabyte egybegépein, tábla PC-in és noteszgépein is találkozhatunk majd vele. A hírek szerint a Z68-as alaplapok lesznek az elsők, amelyek az újítást támogatják majd.

Az alábbi videó segítségével bepillantást nyerhetünk abba, hogy hogyan működik majd az új BIOS, illetve milyen kényelmi funkciókat támogat (ikonok elrendezése, különböző menü ki- és bekapcsolása, stb...). A videón érintőkijelző segítségével mutatják be az újításokat, de a funkciók természetesen egérrel is könnyedén használhatóak lesznek.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward