Gigabyte GeForce-ok egyedi hűtéssel

A vállalat három új GeForce sorozatú videokártyával rukkolt elő, amelyeken modelltől függően kettő-, illetve háromventilátoros WindForce X hűtés teljesít szolgálatot.

Gigabyte GeForce-ok egyedi hűtéssel

WindForce 3X hűtéssel érkezik a gyártó legújabb GeForce GTX 670-ese

A Gigabyte kínálatában hamarosan megjelenik egy új, egyedi hűtéssel ellátott GeForce GTX 670-es videokártya, amely a GV-N670WF3-2GD termékkódot viseli. A friss termék különlegessége, hogy a GK104-es Kepler GPU, illetve az egyéb komponensek hűtéséről egy nagyméretű, háromventilátoros WindForce 3X videokártya hűtő gondoskodik, amely a referencia megoldásoknál nem csak halkabban, de hatékonyabban is dolgozik – plusz látványnak sem utolsó.

Az 1344 CUDA maggal rendelkező GPU a jelek szerint 915 MHz-es alap- és 980 MHz-es boost órajelen ketyeg majd – ezek az értékek megegyeznek a referencia órajelekkel. A 256-bites adatsín végén lógó 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória ezúttal is 6008 Mhz-es effektív órajelen ketyeg, ami szintén megegyezik a referenciával.

Az újdonság videó kimenetei között két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort lapul. A kétslotos felépítést alkalmazó videokártya hamarosan forgalomba kerül, ám az egyelőre nem tisztázott, hogy árcéduláján pontosan mekkora összeg szerepel majd.

[bold]

Egy újabb GeForce GTX 660-as modell is lapul a tarsolyban[/bold]

A GeForce GTX 670-es modell mellett egy friss, WindForce 2X hűtéssel ellátott GeForce GTX 660-as példány érkezésére is számíthatunk. A két slotnyi helyet foglaló videokártya hűtő két, rézből készült hőcsővel, számos alumínium lamellával és két, PWM támogatással is ellátott légkeverővel büszkélkedik.

A GV-N660WF2-2GD termékkóddal ellátott modell hűtője alatt egy GK104-es GPU lapul, amely ezúttal 960 CUDA magot kínál és 980 MHz-es alap-, illetve 1046 MHz-es boost órajelen üzemel. Összehasonlításképpen: a referencia modellek 980 MHz-es alap- és 1033 MHz-es boost órajelet alkalmaznak. A GPU és a 2 GB-nyi fedélzeti memória között 192-bites adatsín húzódik, a VRAM pedig 6008 MHz-es effektív órajelen ketyeg.

Az Ultra Durable VGA technológiával készülő újdonság két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenettel érkezik, méghozzá hamarosan. Az sajnos nem tudható, hogy az újdonság pontosan mennyibe kerül majd.

[bold]Egy egyedi hűtéssel ellátott GeForce GTX 650-es videokártya is megjelenik

[/bold]

Végül, de cseppet sem utolsó sorban, egy WindForce 2X hűtéssel ellátott GeForce GTX 650-es modell megjelenésére is számíthatunk, amely GV-N650WF2-1GI termékkóddal rendelkezik. A GK107-es GPU felett helyet foglaló WindForce 2X típusú videokártya hűtő kissé túlzásnak tűnik, de legalább biztos, hogy egy esetleges tuning alkalmával nem feltétlenül a hűtés lesz a szűk keresztmetszet. Maga a hűtő egyébként két hőcsövet, számos alumínium lamellát, valamint két, egyenként 90 milliméteres átmérőjű, PWM támogatással is ellátott ventilátort alkalmaz.

A hatékony, halk hűtéssel érkező újdonság GK107-es GPU-ja 384 CUDA maggal rendelkezik és a referenciának minősülő 1058 MHz helyett immár 1110 MHz-en ketyeg. A GPU és az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között 128-bites adatsín húzódik, a VRAM esetében pedig 5 GHz-es órajelet alkalmaztak a gyártó mérnökei. A videó kimenetek között ezúttal két DVI, egy HDMI és egy D-Sub csatlakozót találunk.

A kissé túlhűtött újdonság hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 120 dollár körül helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward