Gigabyte GeForce GTX 980 WaterForce SLI: kiderült az ár

A három darab tunigolt, komplett folyadékhűtéssel ellátott GTX 980-as videokártyát tartalmazó szett önmagában is többe kerül, mint a legtöbb gamer PC.

Gigabyte GeForce GTX 980 WaterForce SLI: kiderült az ár

A Gigabyte folyadékhűtéssel felvértezett GeForce GTX 980 triója, amelyhez gyárilag jár a komplett folyadékhűtő szett, néhány hete tűnt fel a hírekben. Akkoriban még nem tudtuk, pontosan mennyibe kerül a különleges szett, ám azóta erről az információról is lehullott a lepel.

A Gigabyte GeForce GTX 980 WaterForce SLI szett a Newegg kínálatában már feltűnt, ahol 3000 dolláros árcédulát akasztottak rá. Az összegért cserébe három darab tuningolt GeForce GTX 980-as videokártyát kapunk, amelyeken egy-egy folyadékhűtő blokk lapul. A szetthez jár egy kiegészítő ház is, ebben az egyes videokártyákhoz tartozó hőleadó radiátorok vannak, természetesen vezérléssel együtt.

A GV-N980X3WA-4GD típusú GeForce GTX 980-as videokártyák gyárilag készre szerelt folyadékhűtő kört kapnak, amelynek végén egy-egy 120 milliméteres hőleadó radiátor található. A rendszer komponenseit egy gurulós bőröndbe csomagolják.

A legtöbb számítógépnél is többe kerülő szett összeszerelése nem olyan egyszerű, mint azt egy 3000 dolláros kiegészítőtől várnánk. Az alábbi videó bemutatja a beszerelés menetét.

Ugyan a fenti szett a maga 3000 dolláros árával igen drágának tűnik, ha kicsit megállunk számolni, rájöhetünk, hogy nem olyan rossz ez az ajánlat, sőt. A folyadékhűtő blokkal ellátott videokártyák általában sokba kerülnek – vegyük példának az EVGA GeForce GTX 980 HydroCopper modellt, ami 800 dollárért vihető haza. Maguk a folyadékhűtő blokkok sem szoktak olcsóak lenni, ugyanis egy-egy ilyen kiegészítő ára rendszerint 100 dollár fölött helyezkedik el. És akkor még szükség van a csövekre, a hőleadó radiátorra, a szivattyúra, a tágulási tartályra, illetve ventilátorra is, ami a hőleadó radiátort hűti.

Röviden a Gigabyte ajánlata nem tűnik rossznak – más kérdés, hogy annyira speciális, hogy csak egy szűkebb felhasználói kör számára lehet majd vonzó választás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward