Gigabyte GeForce GTX 670-esek WindForce 2X hűtéssel

Érkezett néhány fotó, illetve némi információ a Gigabyte GeForce GTX 670 WindForce 2X videokártyáival kapcsolatban.

Gigabyte GeForce GTX 670-esek WindForce 2X hűtéssel

A gyártó legfrissebb videokártyái egyedi nyomtatott áramköri lapot (PCB) alkalmaznak és egyedi hűtés is került rájuk. A termékek a már jól ismert Ultra Durable VGA technológiára alapoznak, azaz kétunciányi rezet tartalmazó nyomtatott áramköri lapra támaszkodnak és minőségi komponensekből épülnek fel. A stabil tápellátásról egy 4+2 fázisú VRM áramkör gondoskodik, PCI Express tápcsatlakozókból pedig két darab hattűs példány került az új videokártyákra.

A 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Kepler architektúrára alapozó GK104-es GPU ezúttal is 1344 CUDA maggal gazdálkodik, a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához pedig 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. A friss videokártyából a jelek szerint kétféle modell érkezik: az egyik az Nvidia referencia órajeleit alkalmazza, a másik pedig gyárilag megemelt órajeleken ketyeg. Előbbinél 915 MHz-es alap- és 980 MHz-es GPU Boost órajel áll rendelkezésre, a memóriachipek pedig 6 GHz-es effektív órajelen üzemelnek. Ehhez képest az OC modell már 941 MHz-es alap- és 1019 MHz-es GPU Boost órajelet alkalmaz, a GDDR5-ös memóriachipek esetében pedig a referenciának minősülő 6 GHz-es effektív értékre támaszkodik.

A WindForce 2X típusú videokártya hűtő két darab, egyenként 8 milliméteres átmérőjű hőcsővet tartalmaz, amelyek egy vékony rézlapon keresztül érintkeznek a GPU felületével. A hőcsövek, illetve a GPU  felett egy nagyméretű, alumíniumból készített hűtőtömb helyezkedik el. A VRM felőli oldalon egy réz talpazattal ellátott, alumínium lamellákat alkalmazó hűtőtömbhöz futnak a hőcsövek, a másik oldalon pedig egy ugyancsak alumínium lamellákból álló hűtőtömbben végződnek. A hűtőtömbök felett két darab, egyenként 100 milliméteres átmérőjű ventilátort helyeztek el a gyártó mérnökei. A légkeverők alacsony fordulatszámmal, alacsony zajszint mellett dolgoznak.

A jelenlegi információk szerint az új, WindForce 2X hűtéssel ellátott GeForce GTX 670-es videokártyák hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A termékek várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward