Gigabyte alaplapok Socket FM2+ CPU foglalattal

Az újdonságok a Kaveri APU-k mellett a Trinity és a Richland sorozatok tagjait is támogatják.

Gigabyte alaplapok Socket FM2+ CPU foglalattal

A Gigabyte bejelentette, hogy már készen állnak a rajtra legfrissebb alaplapjai, amelyek Socket FM2+ processzorfoglalattal rendelkeznek, így nem csak a hamarosan megjelenő Kaveri APU egységeket, hanem a Trinity és Richland sorozat tagjait is teljes mértékben támogatják.

G1.Sniper A88X
G1.Sniper A88X

A vállalat A88X sorozatú alaplapjai között több érdekes modell is lapul. A legérdekesebb talán a G1.Sniper A88X, amely a vállalat első olyan G1-Killer sorozatú, kifejezetten játékosoknak szánt alaplapja, amely Intel helyett AMD lapkakészlet köré épül. A G1.Sniper A88X egy rendkívül jól felszerelt deszka lesz, amely a Gigabyte AMP-UP Audio technológiáját is megkapja. Utóbbi remek, alaplapi audió vezérlőknél eddig még nem látott testreszabhatóságot kínál majd az audió rajongóknak, illetve a PC-s játékosoknak - emellett valószínűleg a kiváló hangminőség is garantált lesz.

Az A88X sorozatú Gigabyte alaplapok mindannyian Socket FM2+ processzorfoglalattal érkeznek, ami a hamarosan megjelenő Kaveri APU egységeket fogadja, de rajtuk kívül a Trinity és a Richland sorozat tagjaival is megbirkózik. A helyzet fordítva már nem működik: a Kaveri APU egységeket Socket FM2-es tokozással ellátott alaplapba nem lehet majd beszerelni.

F2A88X-UP4
F2A88X-UP4

Az új alaplapok digitális tápellátással, hárommonitoros támogatással és dupla UEFI BIOS-szal kerülnek forgalomba. Kaveri APU alkalmazásakor PCI Express 3.0-s támogatás is rendelkezésre áll majd, ám Richland és Trinity APU-k esetén a PCI Express x16-os slotok csak 2.0-s szabvány mellett üzemelnek, ami egyébként bőven elegendő lesz a videokártyák számára. További jó hír, hogy az új alaplapok a Kaveri APU egységeknek köszönhetően már natív 4K-s támogatást is kínálnak HDMI, illetve DisplayPort videó kimeneten keresztül.

Az új alaplapok - érthető módon - még nem kerültek fel a Gigabyte hivatalos weboldalára, így pontos tulajdonságaik egyelőre nem ismertek. Az újdonságokról rövidesen lehullhat a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward