Gigabyte alaplap az A sorozatú Llano APU-khoz

Gigabyte alaplap az A sorozatú Llano APU-khoz

Ezúttal a Gigabyte egyik Llano processzorokhoz készített alaplapját sikerült lencsevégre kapniuk a külföldi forrásoknak. A szóban forgó termék FM1-es processzorfoglalattal várja az AMD A sorozatú Llano APU egységeit és a GA-A75-UD4H típusjelzést viseli.

Az AMD A75-ös lapkakészlete köré épülő újdonság Ultra Durable 3-as technológiával készülő nyomtatott áramköri lapra alapoz. Az FM1-es processzorfoglalat tízfázisú tápellátással gazdálkodik és négy darab DDR3-as memóriafoglalattal van kapcsolatban. A memóriafoglalatokban DDR3-1866 MHz-es modulok elhelyezésére is van mód.

Az új, ATX formátumú alaplap két darab PCI Express 2.0 x16-os bővítőhelyet kínál, amelyek kétkártyás módban egyaránt x8-as sávszélesség mellett üzemelnek. Az alaplap tökéletesen alkalmas SLI vagy CrossfireX alapú multi GPU rendszer építésére, ugyanis mindkét technológiát támogatja. A bővítőhelyek között a felsoroltak mellett találunk még három darab PCI Express és két PCI slotot is.

Az A75-ös kódnévvel ellátott, egyetlen chipből álló lapkakészlet öt darab SATA 6 Gbps-os és egy esATA 6 Gbps-os portot kínál. A DVI, HDMI és D-Sub videó kimenetekkel felszerelt újdonság nem kevesebb, mint nyolc darab USB 3.0-s portot kapott, amelyeket összesen három darab USB 3.0-s vezérlő kezel (a chipsetben lévőt beleszámolva), így a négy darab hátlapi USB 3.0-s port mellett négy darab előlapi USB 3.0-s csatlakozó is rendelkezésre áll. Az újdonság ezen kívül tartalmaz még 8+2 csatornás HD audió vezérlőt is, ami nem más, mint egy Realtek ALC889-es CODEC.

A Gigabyte GA-A75-UD4H típusjelzéssel ellátott alaplapja - a többi A sorozatú Llano APU egységekhez készített alaplaphoz hasonlóan - várhatóan június közepétől lesz elérhető kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward