Gesztusvezérlést kap az androidos Chrome

Gesztusvezérlést kap az androidos Chrome

A Google a friss Android operációs rendszer esetében már nagy hangsúlyt fektet a gesztusvezérlésre, és a lehető legkonzisztensebb felhasználói élmény biztosítása érdekében a vállalat már azon dolgozik, hogy a mobilon futó Chrome böngészőben is szinte mindent meg lehessen majd tenni ujjmozdulatokkal.

A keresőóriás már nem tapasztalatlanul vág bele az androidos Chrome esetében a gesztusvezérlés bevezetésébe, tudniillik az iOS operációs rendszerre szabott applikációnál ez már meg van oldva – de a Safarinál látottakra is építkezhet. Az ujjmozdulatok használatát Google az iOS-nél is azért vezette be, mert tavaly az Apple az iPhone X érkezésével áttért a gesztusok alkalmazására. Az új irányvonal révén a felhasználóknak sokkal egyszerűbb lesz szörfözni az interneten a szerkezeteikkel.

Galéria megnyitása

Az androidos Chrome-ban egyelőre még fejlesztés alatt áll az új gesztusvezérlés, kizárólag akkor lehet majd kipróbálni, ha a felhasználó manuálisan bekapcsolja a Flags részen (chrome://flags/#enable-gesture-navigation), és először a Chrome Canary alkalmazásban fog megjelenni. A működést intuitív módon próbálja megoldani a Google, előre vagy vissza lépkedni a honlapok olvasgatása közben például egy egyszerű jobbra vagy balra irányuló túlhúzással lehet majd. A Chromium csapata már azon is dolgozik, hogy egyebek mellett az új lap nyitását is megoldja gesztussal. Egy sor fontos művelet pedig egyébként már benne is van a Chrome-ban, hiszen a lapok közötti váltásra eddig is volt gesztus, és az előtérben levő oldal frissítését is meg lehet oldani ujjmozdulattal.

A Google Chrome új gesztusvezérlést valószínűleg nem mostanában kapja meg a nagyközönség. Egy ideig biztosan tesztelni fogja a vállalat ezt a lehetőséget, mielőtt bevezetné, hiszen minden helyzetben flottul és pontosan kell majd működnie ahhoz, hogy valóban növelni tudja a felhasználói élményt.

Chrome Canary: Android

Chrome: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap