Gesztusvezérlésben erősít a YouTube

Gesztusvezérlésben erősít a YouTube

Az okostelefonokon futó operációs rendszerek és applikációk az elmúlt időszakban egyre inkább a gesztusok használata felé indultak el, az egyszerű mozdulatokkal ugyanis – némi tanulást követően – sokkal gördülékenyebb használatot lehet elérni. A YouTube már egy ideje használ különböző funkcióknál gesztusokat (pl. tekerésnél dupla tapintás, kisképre rakásnál lefelé húzás), és most még nagyobb hangsúlyt kapnak ezek.

A napokban derült ki, hogy a videomegosztón már egyszerű jobbra és balra húzásokkal is lehet majd a videók között váltani. Értelemszerűen a képernyő jobb oldaláról lehet majd behúzni az új felvételeket, balról pedig az előző videó hozható vissza. A lejátszási listák esetében mindig a lajstrom következő tagjára lehet majd léptetni, egyéb esetben pedig a YouTube által felkínált videó fog előtérbe kerülni az elhúzást követően. A TechCrunch úgy véli, hogy ezzel nemcsak jobb felhasználók fognak jobban járni, hanem a YouTube is, mert az emberek több videót fogyasztanak majd, miközben ott ragadnak a videómegosztó felületén, és így több reklámmal fognak összefutni.

Galéria megnyitása

A gesztusok az első beszámolók alapján mindenhol működni fognak, szóval álló nézetben, és elfektetve, a teljes képernyőre való kirakást követően is minden gond nélkül lehet majd az újítást használni. És úgy fest, hogy megfelelő teljesítményű mobilnál (és persze ideális hálózati kapcsolat esetén) akár gyorsan is „dobálhatóak” egymás után a felvételeket, nem fog elbizonytalanodni az applikáció, az előtérbe kerülő videó szinte késlekedés nélkül indul. A kliens azt is minden esetben megjegyzi már, hogy az előző videót hol hagyta abba a felhasználó, és onnan fog folytatódni a felvétel a visszalapozást követően, nem az elejéről indul – kivéve persze akkor, ha az végigfutott.

Az újítást először az iOS-es alkalmazásban vetette be a Google, azonban érdekes módon nem minden iOS-os felhasználó alkalmazhatja majd ezt, hanem csak azoknak adatik meg a lehetőség, akik az iPhone 6S vagy újabb okostelefonnal rendelkeznek. Az nem derült ki egyelőre, hogy az Android operációs rendszerű eszközök tulajdonosai mikor fogják megkapni az új navigációs opciót, de remélhetőleg nem kell rá sokáig várni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap