Gesztus és mozgás alapú PC irányítás NEC módra

A NEC mérnökei egy meglehetősen érdekes kezelőfelület fejlesztésén dolgoznak.

Gesztus és mozgás alapú PC irányítás NEC módra

Az új technológia segítségével  egér és billentyűzet nélkül, egyszerű gesztusok és kézmozdulatok segítségével tudunk az adott kijelzőn megjelenő tartalommal különböző műveleteket végezni – mindezt kényelmesen, gyorsan és látványosan tehetjük majd. A rendszer lelkét egy mozgatható kamera, egy projektor és kijelzők alkotják.

A felhasználók mozdulatokkal és gesztusokkal manipulálhatják, illetve mozgathatják a különböző fájlokat – csak úgy, ahogy azt a Minority Report, azaz Különvélemény című filmben tették a szereplők. Hagyományos beviteli eszközökre – mint például egérre, vagy billentyűzetre – nincs szükség. A rendszer jelenleg is fejlesztés alatt áll, de már megtekinthető, hogy mire képes. Ebben az alábbi videó lesz segítségünkre.

 

A mozgások és a gesztusok érzékeléséhez szükséges kamerát első körben be kell állítani úgy, hogy az pontosan érzékelhesse a felhasználói mozgását. Amikor a felhasználó az egyik kijelzőről a másikra szeretne mozgatni egy fotót, akkor azt a fotót a rendszer leveszi az adott monitorról, a projektor a fotót az asztalra vetíti, ahogy a felhasználó kezével elmozdítja azt, majd amikor a fotót egy elengedő gesztussal „rádobja” az ember a célkijelzőre, akkor annak útját a projektor végigvetíti az asztalon, majd a rendszer megjeleníti a kívánt monitoron.

A kamera és a projektor együttműködése nagyfokú precizitást kínál, igaz, a lenti videón ez még nem érhető igazán tetten, de a koncepció már tisztán látszik. A vállalat szakemberei a technológia továbbfejlesztésén dolgoznak, a cél pedig az, hogy a PC-k és a terminálok esetében plusz beviteli eszközök alkalmazása nélkül lehessen hasonló módon interakcióba lépni a kijelzőn megjelenő tartalmakkal.

A mérnökök egyébként szívesen látnák a technológiát egyéb területeken, mint például világításvezérlésnél és légkondicionáló berendezések kezelésénél is.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward