Gépi tanulásos módszert tesztel a Discord a háttérzajok csökkentéséért

Gépi tanulásos módszert tesztel a Discord a háttérzajok csökkentéséért

Régen elmúltak már azok az idők, amikor a játékosok Skype-ot használtak videojátékos meccseik során kapcsolattartási célból és szintén nem most volt, hogy a TeamSpeak csapata teljesen elkényelmesedett monopol helyzetében és éveken keresztül nem is akarta frissíteni szolgáltatását, mert úgy gondolta, ráér az őskövület kliensén kotlani.

Éppen ezért tudott a Discord hamar nagyot robbanni a videojátékos körökben és átvenni a vezető szerepet, hiszen a Slack-hez hasonló kezelőfelületével nem csak egy egyszerű hangcsevegő szolgáltatás lett, hanem egy innovatív közösségi tér is. Nem csak játékos-játékos között teremtett kapcsolatot, hanem fejlesztő-játékos között is, vagyis a legtöbb helyen átvette a fórumok szerepét. 

A Discord hangja eddig is jó minőségű volt, a zajszűrője egészen jól működik, de mivel a fejlesztők folyamatosan keresik az újdonságokat és az izgalmas funkciókat, a Discord felhasználók el is kezdhetik tesztelni a Krisp-et, egy gépi tanulásos zajszűrő alkalmazást. A Discordon belül a Hang és videó beállításoknál kereshetjük meg a Zajcsökkentés Béta részleget, ahol a kapcsolóval be is állíthatjuk magunknak a Krisp-et. Ilyenkor az eredetileg használt Zajcsökkentő kikapcsol és a Krisp veszi át a helyét.

Rövid próba során észrevehető, hogy egyelőre bár rontja a hangminőséget, a külső zajokat teljesen kizárja. Nem hallatszik be a beszélgetésbe a billentyűzet püfölése (a mechanikus klaviatúrákat is jól szűri), az utca vagy a gép zaja. Ha viszont valami beszédhangot hall, azt átengedi a szűrőn, vagyis, ha a felhasználó mellett valaki elkezd dumálni, azt nem némítja el.

Az beépített app maga a mi gépünkön fut majd, tehát a tesztelés alatt és után sem kerül kiküldésre személyes adat sehova sem. Használata ingyenes, nem kér enni később sem, beszélgetésekhez vagy Discordon belüli közvetítésekhez is nyugodtan használhatjuk. A Krisp-et Discordon kívül is lehet használni, van ingyenes változata is, ami heti 120 percet leszűr bárki számára. Részletek a krisp.ai hivatalos oldalon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap