GeForce Titan 780: az első teszteredmény

Az új csúcskártyát egy 3DMark 11 tesztnek vetették alá.

GeForce Titan 780: az első teszteredmény

Az Nvidia új, GK110 alapú, egyetlen GPU-val rendelkező felsőkategóriás videokártyájával kapcsolatban korábban már több pletyka is érkezett, ám olyan információ eddig nem szivárgott ki, ami lerántaná a leplet az újdonság teljesítményéről.

Most megtört a jég, ugyanis néhány kínai fórumon, illetve egyes kínai IT híroldalakon egy érdekes kép tűnt fel, amely megmutatja, mire képes a GeForce Titan 780 néven emlegetett Nvidia csúcskártya 3DMark 11 alatt, Xtreme Preset használata mellett. A források szerint a tesztet egy GeForce Titan 780-as mérnöki tesztpéldánnyal készítették, amelyhez a tesztelő megfelelő drivert is kapott. A kiszivárgott kép az alábbiakban tekinthető meg:

Az eredmény
Az eredmény

A fent látható X7107 pontos eredmény meglehetősen érdekes. Összehasonlításképpen: egy GeForce GTX 690-es videokártya, amely két darab GK104-es GPU-val gazdálkodik, általában X6000 körüli pontszámot szokott elérni - tuning nélkül -, míg egy referencia órajeleken ketyegő GeForce GTX 680-as videokártya, amely egyetlen GK104-es grafikus processzort használ, általában X3300 pont körül teljesít a fent említett tesztben.

Amennyiben a kiszivárgott eredmény hiteles és valós, úgy az Nvidia igazi csodafegyvert dob piacra a GeForce Titan 780 személyében, ami méltán érdemli ki a világ leggyorsabb videokártyájának járó címet. Az Nvidia újdonságának szállítása a pletykák szerint még ebben a hónapban megindul. A termék a korábbi híresztelések alapján 899 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerülhet a boltok polcaira.

Reméljük, legközelebb már a termék pontos tulajdonságaival jelentkezhetünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward