GeForce GTX Titan iGame, folyadékhűtéssel

A kétféle folyadékhűtéssel érkező újdonság némi tuningon is átesett, így igazán vonzó termék lett belőle.

GeForce GTX Titan iGame, folyadékhűtéssel

A Colorful egy új, gyárilag megemelt órajelekkel üzemelő GeForce GTX Titan videokártyával jelentkezik, amely a referencia léghűtés helyett egy egyedi tervezésű folyadékhűtő blokkot alkalmaz, ami ráadásul kétféle változatban is elkészült.

A vállalat korábban már bemutatott egy gyárilag tuningolt, referencia felépítéssel rendelkező GeForce GTX Titan videokártyát, ám azt a modellt nem dobta piacra, ugyanis az Nvidia a referencia felépítéssel és referencia hűtéssel ellátott modellek esetében semmiféle változtatást nem engedélyezett.

Éppen ezért elkészült a GeForce GTX Titan iGame, amely a megemelt GPU órajelek mellett egy komplett folyadékhűtő blokkot is kapott. Az új videokártya GK110-es GPU-ja 954 MHz-es alap- és 1006 MHz-es GPU Boost 2.0 órajelen üzemel, ami a referenciának minősülő 837 MHz-es alap- és 867 MHz-es GPU Boost 2.0 órajelhez képest szép tuning. A 6 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében a 6 GHz-es effektív órajel nem változott.

A Colorful az új videokártyához kétféle folyadékhűtő blokkot készített, amelyek közül az egyik átlátszó akril, a másik pedig POM-acetal tetőlapot kapott. Mindkét blokk nikkelezett réz talpazattal érkezik és számos mikrocsatornát alkalmaz, amelyek segítenek, hogy a hűtőközeg minél gyorsabban, minél hatékonyabban átvehesse és elszállíthassa a GPU által termelt hőt. A vállalat a közösségi média felhasználásával már szavazást is indított, hogy eldőljön, melyik folyadékhűtő blokk passzol leginkább a GeForce GTX Titan referencia kiadásának nyomtatott áramköri lapjához.

A Colorful újdonságának várható megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nem érkezett információ. Sajnos nagy rá az esély, hogy ez a videokártya is Kínán belül marad, más térségekben nem lehet majd megvásárolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward