GeForce GTX 980 Ti: már a várható órajelek is kiszivárogtak

A GPU paraméterei, illetve a videokártya fotói után most végre az órajelekről is lehullott a lepel, igaz, pletykáról van szó, így illik gyanakvóan fogadni.

GeForce GTX 980 Ti: már a várható órajelek is kiszivárogtak

Az Nvidia következő új videokártyája körül néhány napja forr a levegő. A GeForce GTX 980 és a GeForce GTX Titan X közé érkező GeForce GTX 980 Ti rövidesen elrajtolhat, és ahogy az lenni szokott, a rajt várható időpontjához közeledve egyre több információ szivárog ki várható paramétereivel kapcsolatban. Sőt, egyik korábbi hírünkben már fotót is mutattunk a termékről.

Most újabb pletykaszintű információt fújt be a szél szerkesztőségünk ablakán, amely arról árulkodik, milyen órajeleket alkalmazhat az Nvidia új üdvöskéje. Az értesülés ugyanattól a koreai forrástól érkezett, amely korábban a GPU várható paramétereit is megosztotta a publikummal.

A fenti fotón a GPU-Z 0.8.2 segítségével készített riport látható. Mivel a GPU-Z 0.8.2-es kiadása nem támogatja a GeForce GTX 980 Ti-t, így az adatokat nem a belső adatbázisból, hanem a rendszerből olvassa ki az alkalmazás. Az adatok alapján a GM200-310-es GPU 1000 MHz-es alap- és 1076 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet vet be a siker érdekében – ezek márpedig GeForce GTX Titan X órajelek. A fedélzeti memória 7012 MHz-es effektív órajelen üzemelhet, csak úgy, ahogy a GeForce GTX Titan X-nél

A korábbi adatok alapján a GM200-310-es GPU várhatóan csak 2816 CUDA maggal gazdálkodik, azaz két SM tömbbel kevesebb lesz aktív rajta, mint a 3072 CUDA maggal büszkélkedő GeForce GTX Titan X GM200-400-as GPU-ján. A textúrázók száma várhatóan 176 lesz, viszont a ROP egységek pontos mennyisége egyelőre rejtély. A 6 GB-nyi GDDR5-ös VRAM szinte biztosan 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódhat a GPU-hoz. Ezek alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy a GeForce GTX 980 Ti nem sokkal lesz lassabb a GeForce GTX Titan X-nél, cserébe viszont a GeForce GTX Titan X árának nagyjából kétharmadáért lehet majd hozzájutni.

A rajtra várhatóan június első hetében kerül sor – ezen a héten nyitja meg kapuit az idei Computex is. A hivatalos rajt alkalmával nem csak referencia modellek, hanem egyedi hűtéssel ellátott és/vagy tuningolt példányok is bemutatkozhatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward