GeForce GTX 970 Twin-Turbo a Gigabyte műhelyéből

Az újdonság referencia órajelekkel és tuningolva egyaránt elérhető lesz, hűtéséről pedig egy különleges megoldás gondoskodik.

GeForce GTX 970 Twin-Turbo a Gigabyte műhelyéből

A Gigabyte egy újabb GeForce GTX 970-es sorozatú videokártyát mutatott be, amely a GeForce GTX 970 Twin-Turbo nevet kapta. A GV-N970TTOC-4GD termékkóddal rendelkező videokártya speciális hűtést kapott, ami egy rövidebb nyákra illeszkedik.

A ventilátor a levegőt alulról és felülről szívja be, majd átfújja a hűtőtömbön, a forró légáramlat pedig a számítógépházon kívülre kerül. A hűtést a vállalat rövid nyomtatott áramköri lapot használó GeForce GTX 970-es videokártyájával kombinálták a mérnökök.

Az újdonság kétféle kivitelben kerül az üzletek polcaira. Az OC modell 1101 MHz-es alap- és 1241 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet alkalmaz, míg az alapmodell az Nvidia GeForce GTX 970 referencia órajeleit veti be – ez 1076 MHz-es alap- és 1216 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet jelent. A 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória mindkét esetben 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz, effektív órajele pedig a referenciának megfelelően 7 GHz.

A termék stabil működéséről nyolctűs PCIe tápkábel segítségével gondoskodhatunk, a videó kimenetek között pedig három darab DisplayPort 1.2-es, egy HDMI 2.0-s és egy Dual-Link DVI csatlakozó található.

A referencia órajeleken ketyegő kiadás várhatóan 300 dollár körüli áron érkezik, a tuningolt változatért pedig nagyjából 10 dollárral kérnek el többet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward