GeForce GTX 900-as névvel jönnek az új videokártyák?

A GeForce GTX 800-as elnevezés a jelek szerint megmarad az OEM-eknek, illetve a mobil videokártyáknak.

GeForce GTX 900-as névvel jönnek az új videokártyák?

Elég extrém pletyka érkezett az Nvidia következő generációs videokártyáiról, amelyek a korábbi tervek szerint a GeForce GTX 800-as sorozatot erősítették volna. A magukat jól értesültnek valló források szerint az Nvidia a GeForce GTX 800-as elnevezés helyett GeForce GTX 900-as típusjelzést vet be annak érdekében, hogy az új videokártyák még vonzóbbak lehessenek. Hasonló gyakorlatot – azaz számozásban való ugrást – már a Fermi alapú GTX 300-as sorozatnál is bevetett a gyártó.

A fentiek értelmében a korábban várt két új videokártya GeForce GTX 970 és GeForce GTX 980 típusjelzéssel érkezhet. Az ugrásra azért van szükség, hogy a videokártyák azok számára is vonzóak legyenek, akik most GeForce GTX 770-es vagy GTX 780-as videokártyát használnak. Ez a GTX 800-as elnevezéssel nem igazán oldható meg, hacsak az új videokártyák nem kínálnak extrém mértékű gyorsulást, illetve hatalmas mennyiségű újítást.

A GeForce GTX 970-es és GTX 980-as modellek az Nvidia új GM204-es lapkáját használják, amely a Maxwell architektúrára alapoz, csak úgy, mint a GeForce GTX 750, illetve GTX 750 Ti modellek GPU-ja. Az új videokártyák várhatóan szeptember 9-én és 10-én különböző médiaeseményeken mutatkoznak majd be világszerte, a termékek formális rajtjára pedig szeptember 19-én kerülhet sor.

A fentiek ellenére a GeForce GTX 800-as elnevezés sem kerül majd a süllyesztőbe: ezt a nevezéktant az OEM és a mobil videokártyák számára tartogatják, amelyek Maxwell vagy Kepler alapú grafikus processzort használhatnak. Két héten belül jó eséllyel kiderül hogy is lesz mindez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward