GeForce GTX 680MX, a leggyorsabb mobil VGA

Az újdonság a GeForce GTX 680M-nél több CUDA maggal és magasabb memória órajellel érkezik.

GeForce GTX 680MX, a leggyorsabb mobil VGA

A GeForce GTX 680M hónapokig az Nvidia leggyorsabb mobil megoldásának minősült, ám az AMD Mobility Radeon HD 7970M típusjelzésű termékével szemben nem teljesített meggyőzően, így az Nvidia lépésre szánta el magát: a vállalat mérnökei elkészítették a piac ténylegesen leggyorsabb mobil videokártyáját.

Az újdonság, amely a GeForce GTX 680M helyét veheti át, GeForce GTX 680MX típusjelzéssel érkezik és már meggyőzőbb teljesítményt kínál, mint közvetlen elődje. Ez a modell ugyancsak 28 nm-es csíkszélességgel készülő, GK104-es kódnévre hallgató GPU köré épül, ám ezúttal már nem 1344, hanem 1536 CUDA mag áll rendelkezésére, azaz az összes SMX tömb aktív. Az egy SMX tömbnyi plusz kétségkívül jótékonyan hat majd a teljesítményre.

A GPU magórajele ezzel együtt nem változott, maradt 720 MHz-en, de a mérnökök az memória adatsínhez sem nyúltak, így az továbbra is 256-bites. Az említett adatsín végén 2 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória lóg, ami a korábbi 3,6 GHz-es helyett immár 5 GHz-es effektív órajelen ketyeg. Az órajel-emelés hatására a memória-sávszélesség 160 GB/s-ra nőtt a korábbi 115,2 GB/s-os értékről.

Az MXM 3.0-s modul formájában érkező mobil videokártya DirectX 11-es, OpenGL 4.1-es és kétutas SLI támogatással egyaránt rendelkezik. Az újdonság hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, méghozzá főként a nagyteljesítményű, gamereknek szánt noteszgépekben és egybegépekben.

Az Apple frissen bemutatott 27 colos iMac-jében már helyet is kaphat a GeForce GTX 680MX, ha a drágábbik konfigurációt választjuk és GeForce GTX 675MX helyett némi felárért cserébe a friss mobil zászlóshajót kérjük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward