GeForce GTX 680 fotók és infók, plusz egy különlegesség

Az Nvidia GK104 alapú videokártyái néhány nap múlva jelenhetnek meg, amennyiben igazak a korábbi, illetve a legfrissebb pletykák. A megjelenés időpontjának közeledtével egyre több és több fotó lát napvilágot a termékekkel kapcsolatban: hol egy GeForce GTX 670 Ti-ről, hol pedig egy GeForce GTX 680-as videokártyáról láthatunk frissebbnél frissebb képeket. Ezúttal egy GeForce GTX 680-as modellről mutatunk néhány fotót, valamint arra is fény derül, hogy mi van még az Nvidia tarsolyában, ami a hardcore gamereket és a hatalmas teljesítményre vágyó felhasználókat érdekelheti.

GeForce GTX 680 fotók és infók, plusz egy különlegesség

Az Nvidia GK104 alapú videokártyái néhány nap múlva jelenhetnek meg, amennyiben igazak a korábbi, illetve a legfrissebb pletykák. A megjelenés időpontjának közeledtével egyre több és több fotó lát napvilágot a termékekkel kapcsolatban: hol egy GeForce GTX 670 Ti-ről, hol pedig egy GeForce GTX 680-as videokártyáról láthatunk frissebbnél frissebb képeket. Ezúttal egy GeForce GTX 680-as modellről mutatunk néhány fotót, valamint arra is fény derül, hogy mi van még az Nvidia tarsolyában, ami a hardcore gamereket és a hatalmas teljesítményre vágyó felhasználókat érdekelheti.

[bold]

Friss, ropogós Nvidia GeForce GTX 680 fotók, valamint néhány új infó[/bold]

A Chiphell munkatársainak jóvoltából ismét szemügyre vehetünk egy Kepler alapú GPU-val ellátott GeForce GTX 680-as videokártyát, amely fekete nyomtatott áramköri lapra alapoz. A termék GPU-ját és egyéb komponenseit egy kétslotos, egyetlen ventilátorral ellátott videokártya hűtő próbálja hatékonyan hűteni – a ventilátor látszólag a gépházon belül elhelyezkedő levegőt préseli át az alumínium hűtőbordák között, ahonnan az a hátlapi szellőzőkön keresztül a szabadba távozik. Az új videokártya a korábban már látott, kissé rendhagyó dizájnnal büszkélkedő PCIe tápcsatlakozó tömbbel érkezik, ami két darab hattűs PCIe tápcsatlakozót fogad. Az SLI támogatással is ellátott GeForce GTX 680 négy darab videó kimenettel rendelkezik, ezek között két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó lapul.

A szóban forgó videokártya 28 nm-es csíkszélességgel készülő GK104-es GPU-t alkalmaz, ahogy azt a korábbi pletykákból már megtudhattuk. A GPU 1536 CUDA maggal, valamint 256-bites adatsínnel érkezik, amelyen 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória lóg. A hírek szerint a GeForce GTX 680-ból 4 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott példányok is készülnek.

A PCI Express 3.0-s csatolófelületet használó csúcskártya 190W körüli TDP-vel bír, már amennyiben hihetünk az értesüléseknek. A jelenlegi információk szerint a GeForce GTX 680 március 22-én debütálhat, ajánlott végfelhasználói ára pedig 549 dollár lesz.

Már a két GPU-s csúcskártyára sem kell sokat várni?

Az Nvidia műhelyében a jelek szerint az egy GPU-s GK104-alapú videokártyák mellett egy másik különlegesség is készül, amelyen egy helyett már két darab GK104-es GPU teljesít szolgálatot. A két GPU-s videokártya szörnyeteg nem túl meglepő módon a GeForce GTX 690-es nevet kapja és az abszolút felsőkategóriában száll majd harcba a vásárlók kegyeiért.

Jelenleg szinte semmi információ nem áll rendelkezésre a GeForce GTX 690 várható specifikációival kapcsolatban, de ez nem is csoda, hisz a különleges videokártya majd csak valamikor május folyamán mutatkozhat be a nagyközönség előtt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward