GeForce GTX 670 egyedi hűtéssel, 4 GB-nyi VRAM-mal

Az ASUS egy DirectCU II-es hűtéssel és 4 GB-nyi VRAM-mal ellátott GeForce GTX 670-es videokártyáról rántotta le a leplet.

GeForce GTX 670 egyedi hűtéssel, 4 GB-nyi VRAM-mal

A szóban forgó újdonság az ASUS GeForce GTX 670 DirectCU II nevet viseli és a szokásos 2 GB-nyi helyett 4 GB-nyi fedélzeti memóriát kínál, ami főleg többmonitoros, nagy felbontás mellett történő játék alkalmával lehet hasznos.

A GPU és a memóriachipek tápellátásáról egy 6+2 fázisú Digi+ VRM áramkör gondoskodik, amely SuperAlloy tekercseket is tartalmaz. A Digi+ VRM vezérlőnek köszönhetően a GPU Tweak Tool segítségével némi szoftveres feszültségmódosításra is van lehetőség, igaz, az Nvidia legfrissebb szigorítása miatt túl nagy szabadságra ebben

a tekintetben nem számíthatunk.

A GK104-es kódnévre hallgató, 28nm-es csíkszélességgel készülő Kepler GPU 1344 CUDA maggal száll harcba és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 4 GB-nyi fedélzeti memóriához. A kiváló hűtés ellenére a GPU 915 MHz-es alap- és 980 MHz-es boost órajelen ketyeg, a 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében pedig 6 GHz-es effektív órajelet alkalmaztak a vállalat mérnökei. A referencia órajelek persze egy kis tuninggal könnyedén megemelhetőek, de ez a feladat már a felhasználóra van bízva.

A két darab hattűs PCI Express tápkábel alkalmazását igénylő újdonság egy DirectCU II-es videokártya hűtővel érkezik, amely két ventilátorral és kétslotos felépítéssel bír. A hűtő nem csak halkabban, de hatékonyabban is hűti a melegedő komponenseket, mint a referencia példányok megoldásai.

A videó kimenetek között ezúttal is két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozót találunk. Az új videokártya hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 450 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward