GeForce GTX 660 Ti extrém dizájnnal, limitált példányszámban

A Colorful egy limitált példányszámban forgalomba kerülő, különleges dizájnnal érkező GeForce GTX 660 Ti videokártyát mutatott be.

GeForce GTX 660 Ti extrém dizájnnal, limitált példányszámban

A friss modell egyedi felépítéssel érkezik és egy különleges videokártya hűtőt alkalmaz, amelynek borítása kézzel készített festést kapott. Az újdonságot a gyártó a World Cyber Games 2012 fináléja alkalmából készítette – az esemény nemrégiben került megrendezésre, méghozzá Sanghajban, Kínában.

Hogy miért lett a hűtő felső része – a ventilátorokat is beleértve – ennyire tarka? Nos, azért, mert a gyártó azt szerette volna, ha a speciális kiadás tükrözné a gyártó nevét, ami magyarra fordítva "színpompást" jelent. A végeredmény ennek megfelelően valóban rendkívül színes lett.

Az új videokártya 4+2 fázisú tápellátással érkezik és két darab hattűs PCI Express tápkábel alkalmazását követeli meg. A 28 nm-es csíkszélességgel készülő GK104-es GPU 1344 CUDA magot tartalmaz, a GPU és a 2 GB-nyi GDDR5-ös VRAM között pedig szokás szerint ezúttal is 192-bites adatsín teremt kapcsolatot. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy az újdonság pontosan milyen GPU- és VRAM órajeleket alkalmaz, de itt talán nem is ez a lényeg.

A komponensek hűtéséről egy színes borítással ellátott videokártya hűtő gondoskodik, amely kétslotos felépítéssel, néhány hőcsővel, rengeteg alumínium hűtőbordával és két darab légkeverővel rendelkezik. A videokártya hűtő a megszokottnál jóval hosszabb, hála az Air KIT részét képező plusz hűtőtömböknek, amelyek a források információi szerint levehetőek.

A speciális videokártyából kevés készül, amelyek nagyobb része Kínában találhat gazdára. A különlegességből persze ezúttal Európába is juthat néhány darab. Az egyelőre rejtély, hogy a GeForce GTX 660 Ti World Cyber Games Edition pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward