GeForce GTX 660: az OEM kiadás tulajdonságai

Az Nvidia hivatalos weboldalán érdekes információk jelentek meg, amelyek a GeForce GTX 660 megjelenésének közeledtére engednek következtetni.

GeForce GTX 660: az OEM kiadás tulajdonságai

A gyártó hivatalos weboldalán található információk segítségével a GeForce GTX 660 OEM változatának tulajdonságairól kaphatunk pontos képet. Fontos adalék a történethez, hogy ez a változat csak a vállalat OEM partnerei számára érhető el, azaz kereskedelmi forgalomban csak komplett PC részeként lehet vele találkozni. Az OEM változat tulajdonságai nem feltétlenül egyeznek meg a külön forgalomba kerülő kártyákéval, ezt érdemes figyelembe venni.

A GeForce GTX 660 a GeForce GTX 660 Ti után a Kepler család ötödik GK104 alapú megoldása lesz. A termék esetében már nem egy, hanem két SMX tömb kerül letiltásra, ami annyit jelent, hogy 1344 helyett csak 1152 CUDA mag áll majd rendelkezésre. Egyelőre nem világos, hogy a GPU esetében él-e a Boost funkció, ugyanis az OEM kiadás hivatalos gyártói weboldalán csak egyetlen GPU órajelről található információ, ez pedig a 823 MHz-es alap órajel. A GPU és a GDDR5-ös memóriachipek között a GeForce GTX 660 Ti-hez hasonlóan most is 192-bites adatsín teremt kapcsolatot, ám itt már nem aszimmetrikus felépítést alkalmaztak a mérnökök, már ami a memóriachipek elrendezését illeti. A GeForce GTX 660 esetében utóbbiból kifolyólag 1,5 GB-nyi vagy 3 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória kaphat helyet, amely mindkét esetben 6008 MHz-es effektív órajelen ketyeg.

Az új videokártya kétslotos hűtéssel és 130 wattos TDP-vel rendelkezik, stabil működéséhez pedig két darab hattűs PCI Epxress tápcsatlakozó alkalmazására van szükség. A PCI Express 3.0-s csatolófelülettel érkező termék egy dual-link DVI-I, egy dual-link DVI-D, egy HDMI 1.4a és egy 1.2-es DisplayPort videó kimenettel rendelkezik.

Szolgáltatások tekintetében a GeForce GTX 660 esetében is ugyanarra számíthatunk, amit a többi GK104-es GPU-val szerelt videokártya esetében már megszokhattunk. A fenti tulajdonságok a kereskedelmi forgalomban önállóan is megjelenő változatnál eltérhetnek – ha ezek napvilágot látnak, azonnal beszámolunk róluk. A GeForce GTX 660 valamikor szeptember folyamán válik elérhetővé, az OEM kiadás azonban látszólag már elrajtolt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward