GeForce GTX 650: egy fotó és néhány friss információ

Lencsevégre kapták a GeForce GTX 650-et, sőt, némi infó is érkezett vele kapcsolatban.

GeForce GTX 650: egy fotó és néhány friss információ

A nem is oly távoli jövőben két új Nvidia videokártya megjelenésére is számíthatunk: egyik a GeForce GTX 660 lesz, amelyről nemrégiben érkezett némi infó, a másik pedig jelenlegi hírünk főszereplője, a GeForce GTX 650.

Az új videokártya ugyanazt a Kepler alapú grafikus processzort alkalmazza majd, mint korábban bemutatott társa, a GeForce GT 640-es modell. A GK107-es GPU ebben az esetben is 384 CUDA maggal és 16 renderelő (ROP) egységgel rendelkezik majd; közte és az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között pedig 128 bites adatsín teremt kapcsolatot. A GPU a pletykák szerint 1 GHz körüli, a GDDR5-ös memóriachipek pedig 5 GHz-es effektív órajelen ketyegnek majd. A GPU esetében a jelek szerint nem áll rendelkezésre Boost funkció.

Az új videokártya 65W körüli TDP-vel rendelkezik. Az újdonság a GeForce GT 640-hez képest már tartalmazni fog hattűs PCI Express tápcsatlakozót is, amellyel valószínűleg a gyárilag megemelt órajeleken üzemelő példányok számára készíti elő a terepet az Nvidia. Az egyslotos felépítéssel érkező újdonságon alap esetben két darab dual-link DVI és egy mini-HDMI videó kimenet lesz jelen.

A GeForce GTX 650 rövidesen megjelenik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward