GeForce GTX 595: két GPU, hatalmas teljesítmény

GeForce GTX 595: két GPU, hatalmas teljesítmény

Az Nvidia GeForce GTX 580-as videokártyája már néhány napja elérhető kereskedelmi forgalomban, ám a friss hírek szerint az egy GPU-val rendelkező csúcskártya nem sokáig marad egyedül: a vállalat a nem is oly távoli jövőben piacra dobhatja a GeForce GTX 560-as és GeForce GTX 570-es modelleket, de érkezik majd egy két GPU-val ellátott különlegesség is, amelyen két darab GF110-es grafikus processzor teljesíthet majd szolgálatot.

A kínai média információi alapján az Nvidia műhelyében már készül a két darab GF110-es GPU-val ellátott videokártya szörnyeteg, amelynek prototípusáról már egy fotó is elérhetővé vált. A lencsevégre kapott, GeForce GTX 595 néven emlegetett újdonság még nincs működőképes állapotban, de azért megállapítható róla pár dolog a kép alapján.

A videokártya egyetlen nyomtatott áramköri lapra épül, a GPU-k között pedig egy PCIe híd chip teremt majd kapcsolatot. A nyomtatott áramköri lap arról is árulkodik, hogy a termék alap esetben 3 darab DVI porttal érkezhet. Mivel a két GPU-s jövevény esetében belső SLI kapcsolat áll majd rendelkezésre, így egyetlen kártya segítségével is alkalmazható lesz a 3D Vision Surround támogatás, amelyhez alap esetben legalább kétkártyás SLI konfigurációra van szükség, az pedig itt ugye adott.

A különlegesség egyébként összesen 3 GB-nyi fedélzeti memóriával érkezik, azaz mindkét GPU számára rendelkezésre áll majd 1,5 GB-nyi saját fedélzeti memória. Az már biztosnak tűnik, hogy a videokártya tápellátásáról két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó fog gondoskodni. A termék kétutas SLI támogatással érkezik, így akár két ilyen szörnyeteget is összekapcsolhatunk majd. Mivel egy GTX580 is elég sokat eszik, így két GPU-t lehűteni nem egyszerű feladat, valószínűleg csökkentett órajelen és feszültséggel mennek a chipek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward