GeForce GTX 580 egyedi hűtéssel, sok memóriával

A Gigabyte műhelyében ismét egy új videokártya készült el, amely ezúttal GeForce GTX 580-as alapokon nyugszik, de a megszokottal ellentétben nem 1536 MB-nyi, hanem 3072 MB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória lóg a GPU memóriavezérlőjén.

GeForce GTX 580 egyedi hűtéssel, sok memóriával

A Gigabyte műhelyében ismét egy új videokártya készült el, amely ezúttal GeForce GTX 580-as alapokon nyugszik, de a megszokottal ellentétben nem 1536, hanem 3072 MB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória lóg a GPU memóriavezérlőjén.

A friss termék nem csak azért érdekes, mert a szokásosnál kétszer több fedélzeti memóriát alkalmaz, hanem azért is, mert a gyártó saját fejlesztésű, halkan és hatékonyan dolgozó, WindForce 3x névre keresztelt videokártya hűtője kerül rá. Ez a hűtő három darab, PWM támogatással is ellátott légkeverőből, három hőcsőből, rengeteg alumínium lamellából és egy hőkamrából (vapor chamber) áll. Az Ultra Durable VGA technológiát használó, azaz minőségi alkatrészekből felépülő termék a GV-N580UD-3GI típusjelzést viseli. A 40 nm-es gyártástechnológiával készülő GF110-es GPU ezúttal is 512 CUDA maggal rendelkezik – a GPU, valamint a memóriachipek között pedig szokás szerint most is 384-bites adatsín teremt kapcsolatot. Órajelek tekintetében ugyanazt kapjuk, amit már a referencia GeForce GTX 580-as modelleknél megszokhattunk: a GPU 772 MHz-en, a CUDA magok 1544 MHz-en, a memóriachipek pedig 4008 MHz-es effektív órajelen ketyegnek.

Az új Gigabyte videokártyán két DVI és egy mini-HDMI videó kimenetet találunk. A GV-N580UD-3GI néhol már előrendelhető, méghozzá 456 euró körüli áron. Az újdonság hamarosan a boltok polcaira is felkerülhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward