GeForce GTX 580-as videokártyák 3 GB-nyi memóriával

GeForce GTX 580-as videokártyák 3 GB-nyi memóriával

A Palit és a Gainward kínálatában egy-egy GeForce GTX 580-as videokártya-különlegesség jelent meg, amelyekben az a közös, hogy mindketten 3072 MB-nyi fedélzeti memóriával érkeznek, szemben a referencia modellekkel, amelyeken „csak” 1536 MB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória van jelen. Az újdonságok pontos specifikációit az alábbi pár soron keresztül ismertetjük.

[bold]Gainward GeForce GTX 580 Phantom 3 GB

[/bold]

A 40 nm-es csíkszélességgel készülő GF110-es GPU-t tartalmazó GeForce GTX 580 Phantom 3 GB esetében a mérnökök 2 Gigabites memóriachipeket alkalmaztak, amelyekből összesen 12 darab található a videokártyán. A memóriachipek szokás szerint most is 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódnak a GPU-hoz és együttesen 3072 MB-nyi fedélzeti memóriát kínálnak a rendszer számára. Az órajelek minimális eltérést leszámítva az Nvidia referencia ajánlásának megfelelően alakulnak, azaz a GPU 783 MHz-en, a CUDA magok 1566 MHz-en, a memóriachipek pedig 4020 MHz-es effektív órajelen üzemelnek. A GPU természetesen ezúttal is 512 CUDA maggal gazdálkodik.

A terméken a GeForce GTX 570 Phantom-éhoz hasonló hűtést találunk, amely rengeteg alumínium lamellával, hat darab hőcsővel és a lamellák mögött elhelyezett ventilátorokkal érkezik. A videó kimenetek között két DVI portot, valamint egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenetet találunk.

A 3 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott GeForce GTX 580 Phantom hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, de hogy pontosan mennyibe fog kerülni, azt egyelőre nem árulta el a gyártó.

[bold]A Palit kínálatában is feltűnt a 3 GB-os GeForce GTX 580

[/bold]

A Palit terméke tulajdonképpen specifikációk tekintetében tökéletesen megegyezik a Gainward fentebb említett újdonságával. A friss videokártya 3072 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával érkezik, ami 4020 MHz-es effektív órajelen ketyeg, a GF110-es GPU és a memóriachipek között pedig ugyanúgy 384-bites adatsín húzódik, mint a referencia modelleknél. A GPU 783 MHz-en, a CUDA magok pedig 1566 MHz-en üzemelnek, utóbbiakból természetesen most is 512 áll rendelkezésre.

A videó kimenetek között a két DVI port mellett egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó lapul, az alkatrészek hűtéséről pedig egy egyedi felépítésű, két ventilátorral és kétslotos dizájnnal érkező videokártya hűtő gondoskodik.

A Palit 3 GB-os GeForce GTX 580-asa is hamarosan megjelenhet az üzletek polcain, ám a termék várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban ezúttal sem érkezett információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward