GeForce Experience, hogy jobban fussanak a játékok

Az Nvidia jövőre elindítja a korábban már emlegetett GeForce Experience szolgáltatást, amelynek béta változata már el is érhető.

GeForce Experience, hogy jobban fussanak a játékok

Az Nvidia korábbi felmérései szerint az átlagos játékosok nem fordítanak elegendő figyelmet az adott játék megfelelő beállítására – sokan azt sem tudják, hogy az adott cím esetében a képi megjelenítést befolyásoló opciók egyáltalán módosíthatóak. A konzolokkal ellentétben a PC-s játékok esetében rengeteg beállítási lehetőség áll a felhasználók rendelkezésére, amelyekkel elérhető, hogy az adott konfiguráció képességeihez mérten a lehető legszebben, de még játszható sebesség mellett fusson a kiszemelt játék.

A GeForce Experience pont azoknak jöhet majd jól, akik nem akarnak bajlódni a beállítások finomhangolásával. Az Nvidia friss szolgáltatása egy alkalmazás személyében érkezik, amely a vállalat szuperszámítógép-fürt alapú adatbázisából dolgozik. Az Nvidia szakemberei automatizált módszerekkel, illetve profi tesztelők segítségével meghatározzák, hogy az adott játék egy adott konfiguráción milyen beállításokkal fut a legjobban – és ezt a folyamatot megismétlik több ezernyi lehetséges konfiguráció kombináción, így a végén egy hatalmas adatbázis születik, ami a GeForce videokártya tulajdonosok szolgálatába állítható.

A GeForce Experience alkalmazás letöltése és első futtatása után a szoftver bal oldalán megjelenik a számítógépen található telepített játékok listája, míg a jobb oldalon megtekinthetőek a játékhoz tartozó jelenlegi beállítások, valamint az Nvidia adatbázisa által ajánlott optimális beállítások is - utóbbiak egy kattintással alkalmazhatóak is. A szoftver segítségével az egyes játékokat könnyedén beállíthatjuk akár egyesével is, de az összes cím egyidejű optimalizálására is van mód. Természetesen az automatikus beállítások bármikor felülbírálhatóak, ha nem vagyunk velük megelégedve.

A vállalat állítása szerint 40-60 FPS közötti átlag-, és 25 FPS körüli minimum sebesség elérésére törekszenek mind a tesztelők, mind pedig az automatikus teszteket folytató szuperszámítógép-fürt. A tesztek addig zajlanak, míg a kívánt eredményt el nem sikerül érni, azaz a kívánt beállítások meg nem születnek.

A GeForce Experience amellett, hogy segít a játékok optimális beállításában, arra is odafigyel, hogy az adott konfiguráción mindig a lehető legfrissebb GeForce driver dolgozzon, hiszen ez a sebesség szempontjából kulcsfontosságú. Ez persze csak annyit jelent, hogy a szoftver a háttérben automatikusan beszerzi a legfrissebb GeForce drivert, de annak telepítéséhez már felhasználói engedélyt kér.

Az Nvidia friss szolgáltatása Fermi és Kepler alapú, azaz GeForce 400-as, 500-as, illetve 600-as sorozatú videokártyákhoz használható. A szolgáltatás béta változata már elindult, ám ezt egyelőre csak 10 000 felhasználó próbálhatja ki. A szoftver egyelőre 32 játékhoz kínál optimális beállításokat, de ez a mennyiség az elkövetkező hetek folyamán bővülni fog. Aki GeForce 400-as, 500-as vagy 600-as sorozatú videokártyával rendelkezik, és szeretné kipróbálni az Nvidia újítását, látogasson el ide és töltse le a szoftvert. Kis szerencsével még van pár hely.

A GeForce Experience szolgáltatás várhatóan a következő év folyamán indul el, ám az egyelőre nem tudható, hogy a béta tesztfázis mikor ér véget.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward