GeForce 600-as sorozatú újdonságok Nvidia módra

Az Nvidia három új GeForce 600-as sorozatú videokártyát mutatott be, amelyek Fermi alapokon nyugszanak.

GeForce 600-as sorozatú újdonságok Nvidia módra

A GeForce GT 610-es GeForce GT 620-as és GeForce GT 630-as videokártyák esetében közös tulajdonság, hogy mindannyian Fermi alapú GPU-t alkalmaznak: a GT 610-es modell GF119-eset, míg társai GF118-asat. A belépő szintű videokártyák közül egyik sem igényel külön PCI Express tápcsatlakozót a stabil működéshez, ugyanis mindegyikük 75 watt alatti TDP-vel bír.

A GT 610 az abszolút belépőszintet veszi célba. Az egyslotos, alacsony profilú felépítéssel rendelkező újdonság GF119-es GPU-ja 48 CUDA magot kínál, az 1 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memória pedig 64-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz. A memóriachipek 1,8 GHz-es effektív órajelen ketyegnek, ezzel szemben a GPU magórajele 810 MHz-es, a CUDA magoké pedig 1620 MHz-es értéket képvisel. A termék egy dual-link DVI, egy HDMI és egy D-Sub videó kimenetet hordoz magán. A termék TDP-je mindössze 29W.

A GeForce GT 620 esetében már GF118-as GPU áll rendelkezésre, ami 48 helyett 96 CUDA magot kínál. Érdekesség, hogy a GPU, valamint az 1,8 GHz-es effektív órajelen ketyegő 1 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memória között csak 64-bites adatsín teremt kapcsolatot. Maga a GPU 700 MHz-en, a CUDA magok pedig 1400 MHz-en ketyegnek. A 49 wattos TDP-vel rendelkező újdonság ugyancsak dual-Link DVI, HDMI és D-Sub videó kimenetekkel rendelkezik. A GeForce GT 620 kisebb testvéréhez hasonlóan szintén alacsony profilú felépítéssel bír, viszont már kétslotos hűtést alkalmaz.

A trió leggyorsabb példánya a GeForce GT 630-as modell, amely szintén 96 CUDA magot kínáló GF118-as GPU-t alkalmaz, ám 64-bites helyett már 128-bites adatsínnel gazdálkodik. Az adatsín végén 1 GB-nyi GDDR5-ös, vagy 1 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memória lóghat – előbbi 3,2 GHz-es, míg utóbbi 1,8 GHz-es effektív órajelen ketyeghet. A GPU esetében 810 MHz-es magórajelet és 1620 MHz-es CUDA órajelet alkalmaztak a mérnökök. A kétslotos, normál felépítéssel érkező videokártya 65 wattos TDP-vel bír, videó kimenetei között pedig szintén dual-link DVI, HDMI és D-Sub portokat találunk.

Az új videokártyák hamarosan elárasztják az üzletek polcait. A könnyebb összehasonlítás érdekében a fenti táblázatban összesítettük a három új videokártya legfőbb tulajdonságait.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward