Gázszivárgás az LG OLED gyárában

Az esetet a jelenlegi információk szerint nitrogéngáz szivárgása okozta, ám a baleset körülményeit még vizsgálják, természetesen az illetékes hatóságokkal karöltve.

Gázszivárgás az LG OLED gyárában

Hétfőn tragikus baleset történt az LG egyik dél-koreai üzemében, amely Paju térségében található. Az eset oka gázszivárgás, amelynek következtében a jelenlegi információk szerint két munkás életét vesztette, másik négy pedig megsérült.

Egyelőre annyit lehet biztosan tudni, hogy nitrogéngáz szivárgása időzte elő a problémát, ami az aktuális javítási és karbantartási feladatok elvégzésekor jelentkezett. Az egyelőre nem derült ki, hogy a balesetet emberi mulasztás, vagy műszaki probléma okozta-e. Az LG mindenesetre sajnálatát fejezte ki a balesettel kapcsolatban, és a vállalat illetékesei egyben kijelentették, teljes mértékben együttműködnek a hatóságokkal a szivárgás okát feltáró vizsgálatokban.

A helyi Foglalkozáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium az eset után nem sokkal arra kérte a vállalatot, a baleset miatt szüneteltesse az OLED panelek termelését. A hatóságok a tervek szerint addig nem is fogják engedélyezni a termelés újraindítását, míg ki nem derül, pontosan mi okozta az emberéleteket is követelő súlyos balesetet.

Az illetékes szervek hivatalos bejelentése szerint már megkezdték a baleset körülményeinek feltárását, az LG pedig hivatalosan is megerősítette az értesüléseket, azaz a hatóságok valóban az OLED panelek gyártásának szüneteltetésére kötelezték a gyárat.

A sajnálatos eset az LG Display számára üzleti problémákat is jelenthet, ugyanis az OLED panelek termelésének leállítása miatt csúszhat néhány új televízió sorozat piacra dobása. A probléma súlyossága attól függhet, mennyi ideig tart az eset körülményeinek tisztázása. Az LG szóvivője egyelőre nem kívánt nyilatkozni azzal kapcsolatban, milyen rövidebb és hosszabb távú következményei lehetnek a termelés leállításának, de idővel erre is biztosan fény derül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward