Gazdaságos, 8 colos tablet érkezik a HP-tól

A HP 8 rendkívül vékony lesz, és viszonylag alacsony fogyasztói ár kíséretében kerül majd a boltokba.

Gazdaságos, 8 colos tablet érkezik a HP-tól

Az újdonság egyszerűen a HP 8 névre hallgat, sem a Slate, sem pedig a Slate Pro jelzést nem akasztották rá. Ez azt jelenti, hogy a rendkívül alacsony áron kínált (kevesebb mint 100 dollár) HP 7 nagytestvéréről beszélhetünk. A dolog érdekessége, hogy míg a HP 7-nél kifejezetten kérkedett a gyártó a gazdaságosra szabott Intel alapokkal, addig a HP 8 esetében már újra ARM alapú hardverhez nyúlt. A készülékben egy nem túl nagy népszerűségnek örvendő, Allwinner A31 chip jelentkezik szolgálatra. Félreértés ne essék, ez a lapka alapjaiban véve egy jó konstrukció, az alacsony kereslet a felépítése miatt van. A SoC belsejében négy Cortex-A7 processzormag dolgozik kereken 1 GHz-es órajelen, a grafikus feldolgozó egység szerepében pedig egy PowerVR SGX544 MP2 tetszeleg. A rendszermemória kapacitását 1 GB-osra szabták (DDR3), míg a felhasználóknak bőséges, 16 GB-nyi háttértár jutott – ebben a szegmensben általában 4, legfeljebb 8 GB a megszokott napjainkban. Ráadásul a Hewlett-Packard mérnökei a bővíthetőségről is gondoskodtak, így microSD kártya segítségével még fentebb tornázható a tárhely.

A HP 8 (1401) neve már azonnal elárulja, hogy a 8 colos táblagépek mezőnyében induló masinával van dolgunk. Az előlapot uraló panel egyébként az első generációs iPad miniéhez hasonló, tehát széles betekintési szögeket garantáló IPS technológiát használ, 4:3-as a képaránya, 7,85 hüvelykes és 1024 x 768 képpontnak ad otthont. Két kamera van az eszköz fedélzetén, előre egy VGA megoldás tekint, ami a videócsevegések bonyolításáért felel majd, hátra pedig egy 2 megapixeles került, mely sajnos nélkülözi a LED villanót. A kapcsolati lehetőségei szegényesek, mint a legtöbb költséghatékony gépezetnek. Mindössze egy 802.11 b/g/n Wi-Fi került bele, ám ezt legalább megtoldották Miracast támogatással.

Operációs rendszer tekintetében az Android 4.2.2-vel fognak találkozni a jövendőbeli tulajdonosok. A középső Jelly Bean bizony nem mai kiadás már, és a frissítés érkezésére is vajnyi kevés esély van, így ez a gép sarkalatos pontjai közé tartozik. A HP 8 energiaellátásáról egy 3800 mAh-s akkumulátor gondoskodik. A gyári adat szerint egyetlen feltöltést követően nagyjából 7 órányi használatra nyílik lehetőség. A készülék a 370 grammos tömegével nem nevezhető könnyűnek, ám ehhez mindössze 200,3 x 136,3 x 7,95 milliméteres térfogat társul, ami már egyáltalán nem rossz. A hátlapja fémből van, így a felhasználójában minőségérzetet kelt.

A HP 8 a vállalat hazájában, az Egyesült Államokban kezdi a karrierjét. A táblagép ajánlott végfelhasználói ára 170 dollárban lett megszabva.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward