Gamerekre szabott Opera webböngésző érkezik

Az Opera GX sok ötletes funkcióval érkezik, de egyelőre még csak korai hozzáférésben érhető el.

Gamerekre szabott Opera webböngésző érkezik

A játékosok igényeit a lehető legtöbb piaci szegmensben megpróbálják minél inkább kielégíteni, ugyanis a zsugorodó PC piacon ez az a fényesen derengő csillag, ami még reménysugarat jelent az iparági szereplőknek. Nem véletlen, hogy a gyártók újabbnál újabb trendekkel próbálnak a játékosok kedvében járni, a stratégia pedig a jelek szerint remekül működik is. A hardverek mellett természetesen szoftveres megoldások is várják a gamereket, a kör pedig hamarosan egy újabb megoldással, egy játékosokra szabott speciális webböngészővel bővülhet, hála az Opera mögött álló fejlesztőcsapatnak.

Az Opera GX névre keresztelt webböngésző számos kényelmi funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek abban, hogy a játékosok könnyen és gyorsan elérhessék az őket érdeklő tartalmakat, valamint integrált kommunikációs panel is rendelkezésre áll, amelyen keresztül elérhetőek a legnépszerűbb alkalmazások. Az Opera GX felhasználói kezelőfelületének dizájnját szintén a játékosokra szabták, így a piros-fekete színvilág uralkodik, de természetesen egyedi díszítő színt, háttérképet és témát is beállíthatunk, amennyiben szükséges.

Az oldalsávon keresztül könnyedén elérhető a Twitch, de egy GX Corner nevű fül is készült, ami a legfrissebb híreket, a legfrissebb játék-ajánlatokat, illetve a legfrissebb játékokat tárja az érdeklődők elé. A webböngésző gyors elérést biztosít a népszerű közösségi és kommunikációs felületekre is, mint például a Facebook Messengerhez, a Telegramhoz, a Vkontakte-hoz, illetve a WhatsApp-hoz is – ezek mint elérhetőek az oldalsávon keresztül.

Hasznos szolgáltatás, hogy korlátozhatjuk, mennyi memóriát használhat és mennyire terhelheti a processzort a webböngésző, ami különösen jól jöhet, ha kifejezetten erőforrás-igényes címeket futtatunk, hiszen maga a webböngésző is szeret rátelepedni az erőforrásokra, ami a játékélményt negatívan befolyásolhatja. A korlátozásokat az oldalsávon keresztül állíthatjuk be, méghozzá gyorsan és kényelmesen. Az mondjuk érdekes, hogy a CPU terhelés esetében 25%-tól indul a korlátozás, azaz ennél kisebb értéket nem állíthatunk be, a további lépcsők pedig 50, 75 és 100%-os értékeket képviselnek.

Az új webböngésző beépített VPN szolgáltatással érkezik, ami ingyenesen használható, valamint beépített reklámblokkolót is kapott, így a zavaró hirdetések nem terelik el a figyelmet a tartalomról. A megtekintett videóknál lehetőség van arra is, hogy kiemeljük külön ablakba, így akár játék közben, a képernyő valamelyik sarkában folyhat a lejátszás, ami bizonyos esetekben különösen jól jöhet. Ez megspórolja az Alt+TAB nyomogatását, valamint a második monitort is – igaz, egy második monitor azért sok esetben jöhet jól, de ez már egy másik történet.

A gamereknek szánt webböngésző valószínűleg nem jön majd be mindenkinek, ám aki megtalálja benne a számításait, annál nagyon jó szolgálatot tehetnek az extra funkciók. A funkcionalitást egyébként népszerű bővítményekkel is gyarapíthatjuk, ugyanis bővítménykezelő is rendelkezésre áll.

Az Opera GX korai hozzáférésben már elérhető, igaz, most még csak Windows 10 operációs rendszerekhez lehet használni. A webböngésző az elkövetkező időszakban még egészen biztosan változni fog, ugyanis az összképen még van mit faragni, valamint a funkcionalitáson is lehet finomhangolni, de az alap már megvan, amit akár a felhasználói visszajelzések alapján is lehet majd tökéletesíteni. Aki szeretné kipróbálni az új szoftvert, látogasson el ide.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap