Gamer perifériákkal jelentkezik a Logitech

A Logitech új számítógépes perifériákkal kedveskedik a játékosok számára: a friss megoldások között találunk egy billentyűzetet, egy egeret, valamint egy fejhallgatót is, amelyek a gyártótól már megszokott minőségben, gazdag felszereltséggel próbálják még élvezetesebbé tenni a kikapcsolódást.

Gamer perifériákkal jelentkezik a Logitech

A Logitech új számítógépes perifériákkal kedveskedik a játékosok számára: a friss megoldások között találunk egy billentyűzetet, egy egeret, valamint egy fejhallgatót is, amelyek a gyártótól már megszokott minőségben, gazdag felszereltséggel próbálják még élvezetesebbé tenni a kikapcsolódást.

Logitech Gaming Keyboard G510

Az első jövevény a G510-es, játékosok számára készített billentyűzet, amely programozható "G" gombokkal, GamerPanel LCD kijelzővel, testreszabható ledes háttérvilágítással és beépített USB-s audió vezérlővel is rendelkezik.

Nézzük is szépen sorban, hogy pontosan mit takarnak a fenti címszavak. A GamerPanel LCD kijelző tulajdonképpen nem más, mint egy monokróm kijelző, amelyen az aktuális játékállással, a VoIP kapcsolat adataival, a Media Playerben éppen játszott fájllal, illetve a rendszer teljesítményével kapcsolatban juthatunk hasznos és fontos információkhoz, de a kis kijelző további lehetőségeket is kínál. A szerkezet előnye, hogy a játékból való kilépés nélkül is fontos, hasznos információhoz juthatunk. Annak érdekében, hogy a megfelelő billentyűket sötétben is könnyedén megtaláljuk, a gyártó ledes háttérvilágítást alkalmazott, amelynek színe hangulatunknak és igényeinknek megfelelően változtatható, így akár fehér háttérvilágítást is alkalmazhatunk.

Az integrált USB audió vezérlő jóvoltából közvetlenül a billentyűzethez is csatlakoztathatjuk mikrofonos fejhallgatónkat, amelynek mikrofonját vagy fejhallgató részét szükség esetén el is némíthatjuk a  megfelelő "mute" gomb megnyomásával. A billentyűzet 18 darab programozható "G" gombot is kínál, amelyekhez egyenként háromféle parancs rendelhető, így játékonként 54 különféle utasítást tárolhatunk el, az MR gomb megnyomásával pedig komplex billentyűzet kombinációkat is programozhatunk az egyes gombokra. A G510-es billentyűzet természetesen asztali/játék módok között váltó billentyűvel is rendelkezik, amelynek köszönhetően a játék mód használatakor letilthatóak a Windows billentyűk, ez pedig sok-sok bosszúságtól kímélhet meg minket.

A Logitech Gamer Keyboard G510 hamarosan feltűnhet kereskedelmi forgalomban, ára valahol 120 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

Logitech Wireless Gaming Mouse G700

A G700-as típusjelzéssel ellátott rágcsáló a gyártó hivatalos közleménye szerint elsősorban az MMO játékok szerelmeseit veszi célba, de természetesen az FPS rajongók kedvenc játékaiban is tökéletesen képes helytállni a termék. Az egéren összesen nem kevesebb, mint 13 vezérlőgomb található, amelyek tetszés szerint beprogramozhatóak, azaz akár komplex makrókat is rendelhetünk hozzájuk.

A Logitech gamereknek szánt egere vezeték nélkül kapcsolódik a rendszerhez. Az egér akkumulátorának töltéséhez egy kábelt is mellékel a Logitech, amelyen keresztül nem csak az akkumulátor töltésére van mód, de az egér használatára is: töltés közben egyszerű, USB-s vezetékes egérként funkcionál az eszköz. A lézer szenzorral felszerelt termék 126 x 80 x 46 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig 153 gramm  egy darab AA méretű akkumulátorral együtt. A szerkezet tartalmaz fedélzeti memóriát is, amelyben az általunk készített profilokat tárolja a rendszer, szám szerint maximum ötöt. A három év garanciával büszkélkedő G700-as egér rövidesen feltűnik az üzletek polcain, ára pedig 100 dollár körül alakul.

[bold]Logitech Wireless Gaming Headset G930

[/bold]

A harmadik termék, amit a cég bemutatott, nem más, mint egy vezeték nélküli mikrofonos fejhallgató, amely nyolccsatornás Dolby Pro Logic II-es térhangzást kínál. A 12 méteres hatótávolsággal rendelkező termék rendkívül részletgazdag hangzást biztosít, ami hozzájárul a játékélmény növeléséhez. A termék által használt vezeték nélküli kapcsolat 38%-kal gyorsabb, mint a Bluetooth alapú megoldások, így a játékosoknak nem kell a hang késésétől tartaniuk.

Érdekesség, hogy a fejhallgató három programozható funkciógombbal is bír, amelyek igen-igen hasznosak lehetnek, ha a játék, a zenelejátszó vagy a VoIP és chat alkalmazások egy-egy funkcióját szeretnénk gyorsan és egyszerűen, mindössze egyetlen gombnyomás hatására elérni. A fejhallgatóban elhelyezett hangszórók előtt kényelmes, párnázott fülvédő helyezkedik el, amelyek igyekszenek kizárni a nem kívánt környezeti zajokat. A fejhallgatón elhelyezett mikrofon zajszűrő funkcióval érkezik és intelligensen kikapcsol, ha felhajtjuk.

A kényelmes, állítható fejpánttal rendelkező headset 103 x 194 x 171 mm-es mérettel, valamint 325 grammos súllyal bír és jár hozzá egy töltő állomás is, amely 85 x 85 x 29,5 mm-es és mindössze 100 grammot nyom. A két év garanciával forgalomba kerülő G930-as mikrofonos fejhallgató egyetlen töltéssel akár tíz órán át is képes üzemelni, de a szerkezetet töltés közben is használhatjuk, azaz sosem kell nélkülöznünk.

Az egérrel és a billentyűzettel ellentétben a G930-as headset majd csak szeptemberben tűnhet fel az üzletek polcain, ára pedig 180 dollár lesz. A termék kísértetiesen hasonlít a Logitech G35-ös mikrofonos fejhallgatóra (első blikkre ugyanaz, vezeték nélkül), amelyet már mi is teszteltünk. A róla, és vetélytársairól készített cikk itt olvasható.

[bold]Rövid bemutató a friss termékekről

[/bold]

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward