Gamer Headsetek

Headseteket vizsgáltunk 4 és 11 ezer forint között. A tesztalanyok a Logitech, Sharkoon és Trust kezei közül kerültek ki, az eredmény pedig igen változatos lett.

Gamer Headsetek

1. Bevezető

Gamer Headsetek

Akik sokat beszélnek játék közben vagy a hagyományos helyett az olcsó internet alapú telefonálást részesítik előnyben, azoknak már nyilván megfordult a fejükben, hogy beszerezzenek egy viszonylag jó minőségű, mégis elfogadható árú headsetet. Mai bemutatónkhoz a 4 és 11 ezer forint közötti választékból merítettünk mintát, hogy kiderüljön mire elég ez az összeg. Ha tökéletes hangvisszaadásról nem is beszélhetünk, de a belépőszintű 1-2 ezer forintos fülesekhez képest minőségi ugrásnak voltunk tanúi, amit el is vártunk tőlük. A kábelhosszal és a mikrofon hangminőségével minden esetben elégedettek voltunk, a készülékek közti különbség leginkább kényelemben, hangszínben és hangszigetelésben, a vezérlésnél és a testreszabhatóságnál mutatkozott. Extraként némelyikük saját hangkártyával is rendelkezik, ami valljuk be, szintén nem utolsó szempont.

És a versenyzők:

[italic]

[/italic]

2. Logitech Digital Precision

Logitech Digital Precision

Áttekintés...

Lássuk, mit kínál a perifériáiról híres Logitech, mely tesztünk legdrágább árcéduláját kapta meg. A jókora fülpárnákkal ellátott, nyitott kivitelezésű fejhallgató és mikrofonja csak kevés testreszabhatósággal kecsegtet minket, de kapunk a kábelen vezérlőegységet, és egy USB-re csatlakoztatható hangkártyát is (erre utal a Digital a termék nevében, a „sima” Precisionből ez hiányzik). A készülék olyan extra szolgáltatásokkal is rendelkezik, mint az automatikusan működő zajcsökkentő és háttérzaj szűrő, a beszédhang kiemelésével pedig a kommunikációt kívánták megkönnyíteni.

A kékes-fekete festésű műanyag készülék merev, de jó minőségű anyagokból készült, külleme teljes egészében a mai divatnak felel meg. Nyitott kialakításról lévén szó számolnunk kell vele, hogy a megszólalás nem igazán diszkrét, a fejhallgató hangja kihallatszik valamennyire. A membránok enyhén döntöttek, füleinkhez hozzáidomulva fokozzák a kényelmet, melyeket szivaccsal bélelt műbőr bevonatú karimák fognak körbe ezzel is növelve a stabilitást. A gyártó külön figyelmet fordított a jó szellőzésre, a felhasznált anyagok és a hézagos párnázottság is erről tanúskodik. A nyakon hordott kialakítással önmagában nincs probléma, viszont nem túl szerencsés, hogy a nyakpánt méretén fikarcnyit sem állíthatunk - úgy gondolták (tévesen), hogy a fix méret bárkinek megfelelő lesz -, és emellett a szivacs bélés is lemaradt róla, viselése közben egy kissé fapados érzésünk támadt. A lehajtható mikrofon jobb oldalon foglal helyet, könnyen állítható, ám a beállított helyzetéből hajlamos néha magától elmozdulni. Cserélni nem lehet, valamint a hozzá tartozó állvány sem görbíthető kedvünkre, így a gégecsöves megoldásokhoz képest nem olyan nagy a szabadságunk.

Az egyébként igen hosszú kábelen egy gombóc formájú vezérlőegység felel az elméletben kényelmes irányíthatóságért, ruhánkra felcsíptetve pedig szükség esetén mindig kéznél lehet. A kis doboz hangerőszabályzásra és a mikrofon elnémítására hivatott, előbbit sajnos csak egy nehézkesen forduló, akadozó potméterrel sikerült megoldani. A kábel végén a vezérlőegységhez csatlakozik a különálló hangkártya, mely igen jó hangminőségről tett tanúbizonyságot, ami ráadásul nem csak a fejhallgatóhoz használható fel, így egy hordozható, kisméretű hangkeltőt is nyertünk a headset megvásárlásával.

A készülék a PC-hez természetesen USB-n keresztül csatlakozik, a hang előállításáért felelős dobozkához pedig az aranyszínű 3,5mm-es jack dugaszok segítségével illeszthetjük a headset fejhallgató és mikrofon csatlakozóját. A szivacs mögött 40mm-es hangszórók foglalnak helyet, frekvencia átvitelük pedig az igazán mély 20 Hz-től a már az emberi hallás határait feszegető 20 kHz-es tartományig terjed (papíron). A mikrofon a 100 Hz és 16 KHz közötti intervallumot képes továbbítani, ami a beszédhangok átviteléhez elegendő kell legyen. A csomag használati útmutatót nem tartalmaz, ráadásul a telepítő lemez is elmaradt, ezért érdemes Windowsunk frissítéseit naprakészen tartani, ugyanis driver nélkül a headset USB-s egysége használhatatlan. Esetünkben az üzembe helyezés zökkenőmentesen történt, a csatlakoztatást gyors hardverfelismerés követte, így azonnal kezelésbe vehettük a svájci gyártó fülesét.

Használatban...

A fejhallgató hangja nem tekinthető semlegesnek, ami a mélyek visszafogottságán és a középhangok kiemelésén érhető tetten. Ennek nyilvánvaló előnye beszélgetés közben mutatkozik meg, nem jó ugyanis, ha a túloldal dörmögő orgánuma érthetetlen morgásként hallatszik nálunk. Ezen enyhít a szolid mélyek használata, saját hangunk érthetőségén pedig a mikrofon zajcsökkentő szolgáltatása segít. A mikrofon érzékenységével és minőségével semmi kifogásolnivalónk nincs, ám az állvány képes hamar elveszteni tartását, így néha önálló életre kel. A vezérlőegységen található némító gomb pedig túl érzékeny, többször is előfordult, hogy azt véletlenül átkapcsoltuk, a hangerőszabályzó nehézkes forgatása pedig szintén nem pozitívumként említhető. A gondtalan beszélgetéseknek tehát nem hangminőségbeli, hanem kényelmi akadályok szabnak gátat. A fejhallgató közepes hangerejétől szintén nem tekinthetünk el, mivel így a túloldal halk beszédét nehéz ellensúlyoznunk. Sajnos a headset viselése sem okoz túl sok örömöt, a fix méretű nyakpánt mérete túl nagyra sikerült, viselése közben előfordulhat, hogy lötyög rajtunk a fejhallgató, az állítás lehetősége nagyon hiányzik. A játékos felhasználás még keményebb kihívások elé állítja a fejhallgatót, a tér visszaadásában nem igazán jeleskedik a készülék, melyet zenehallgatás alkalmával még inkább megtapasztalhatunk. Utóbbinál teljes kudarcot vall, az összemosott hangszerek és a fejhallgató borzasztóan szűk tere miatt nyugodtan kijelenthetjük, egyáltalán nem erre tervezték a headsetet. De ne hagyjuk figyelmen kívül a készülék erényeit se, a sok negatívum mellett azért akad domborítanivalója is a fülesnek. A néhol lötyögő, máshol enyhén szorító fejhallgató egyébként nem okozott különösebb fülfájdalmat, több órás használathoz is vállalhatónak tartjuk, ha fejméretünk épp megfelel neki. Ha maradunk a Logitech fejhallgatójánál, akkor a hozzáadott USB-s hangkártya minősége nem sokkal marad el egy Audigy szintjétől, ezért emiatt nem érdemes külön költségbe verni magunkat. A headsetet három méter hosszú, kellően hajlékony vezetékkel látták el, így filmjeinket akár messzebbről is élvezhetjük. A nyitott kialakítás meghozza a várt előnyt, mivel nem izzadunk bele, ám ennek hátránya is kiütközik, ugyanis a fejhallgató hangja kihallatszik.

3. Sharkoon Rush

Sharkoon Rush

Áttekintés...

A széles termékpalettájáról ismert német cég különös figyelemmel készítette el a Rush családot, mely jelen tesztünk alanyán kívül beviteli perifériákat (billentyűzeteket, egeret, egérpadot) is magában foglal, sőt, még egy számítógépházat is terveztek a sorozathoz. A headset is magán viseli a család stílusjegyeit, a gyártó a készüléket játékos, multimédiás és kommunikációs felhasználásra egyaránt ajánlja.

Ha a szürke műanyagból készült fejhallgató kezünk ügyébe kerül, jól összerakott érzésünk támad, a felhasznált anyagok minősége meglepően kellemesnek tűnik a négy és fél ezer forintos vételár fejében. A hagyományos kialakítású fejpánt állítható, a testreszabhatósággal tehát nem lehet gondunk, kisebb és nagyobb fejmérettel rendelkezőknek is beállítható a megfelelő méret. A kényelmes viselet érdekében a fejpánt belső részét szövet borítású szivaccsal bélelték ki, a plüss fülvédők és a füleinkhez hozzáidomuló búrák pedig csak tovább fokozzák a komfortot. A fejhallgató zárt kialakítású, tehát egyrészt erőteljes basszusokra, másrészt jó hangszigetelésre számíthatunk. A headset mikrofonja nem cserélhető, de remekül konfigurálható, a beállított pozíció megtartásáról a belső fogaskerék, a hajlíthatóságról pedig a gégecső gondoskodik.

Az analóg hangerőszabályzót és mikrofonnémító gombot a kábelen találjuk. A tekerőgomb éppen annyira fordulékony, hogy ne lehessen véletlenül eltekerni, és a némító kapcsoló sem képes önálló életre kelni, mikor nem figyelünk oda. A vezérléssel tehát elégedettek vagyunk, mindig kézre áll, mikor szükség van rá.

Az üzembe helyezés nem okozhat különösebb gondot, a fejhallgató és a mikrofon egy-egy 3,5mm-es jack dugasszal illeszthető saját hangkártyánkhoz. Mellékelt szoftvert nem tartalmaz a csomag, a csatlakoztatás után azonnal használható a headset. Nagy figyelmesség a gyártó részéről, hogy a készülék mellé egy összehúzható plüss táskát is kapunk, így használaton kívül is pormentesen tárolható a Rush. A specifikáció szerint a füles membránjai 40 mm-es átmérővel rendelkeznek, a 20 Hz - 20 KHz-es hangtartományban képesek működni, a mikrofon átvitele pedig a különösen mély 30 Hz-től az igen magas 16 KHz-es frekvenciáig terjed.

Használatban...

Az első használatba vételt nagy elégedettség követte részünkről: a füles hangját kellemes magasak, várakozáson felüli mélyvisszaadás és elfogadható középhangok jellemzik. Hosszabb távon már jobban megfigyelhető a hangzás keménysége, egy lágyabb fejhallgatóhoz szokott fülnek már kissé ridegnek tűnik a Rush hangvisszaadása. Ez nem feltétlenül hátrány, de tény, hogy nem minden műfajnak kedvez ez a hangzásvilág. Mindenesetre nagyon dicséretes, hogy már zenére és játékra is meglepően jól használható a headset, ami a jó térvisszaadásban, erős mélyhang kiemelésben és úgy összességében kellemes megszólalásban nyilvánul meg. A mikrofon hangátvitelének hála, beszélgetéseknél már az igazán mély frekvenciák is átjutnak, ha pedig a túloldal dörmögését szeretnénk visszahallani, akkor a fejhallgató zárt kialakítása miatt ez sem jelent problémát, mivel a jó hangszigetelésnek köszönhetően ezek is érthetően képesek megszólalni. A hosszú távú viselet a fejpánt beállítása után nem okozhat gondot, a helyzet néhány óra múltán sem romlik jelentősen. Az enyhén szorító érzésnél viszont jobbat is el tudnánk képzelni, talán idővel az anyag elfáradásával ez is megoldódik majd. A plüss fülvédők nagyon kényelmesek, a puha anyag a szemüveg szárát is képes körbeölelni anélkül, hogy romlana a hangszigetelés. A nagy meleg viszont nem kedvez a bevonatnak, mivel a néhány órás használat alatt beleizzadhatunk, de valamit valamiért. A fejhallgató nagy hangerőre képes, ezért a halk felvételek visszajátszása sem okozhat gondot neki, a mellékelt 2,3 méteres vezeték pedig éppen elegendő a kényelmes használathoz.

4. Sharkoon Unatic

Sharkoon Unatic

Áttekintés...

A Sharkoon következő termékét a hangvisszaadásnak szinte minden területére ajánlja. Ahogy a kommunikáció, úgy a játékos és multimédiás felhasználás sem jelenthet gondot neki, a könnyített kivitel, digitális vezérlőegység és beépített hangkártya nagyon impresszív fülest sejtet az Unatic személyében. Papírforma szerint a Rush-nál is nagyobb dolgokra hivatott, ám néha előfordul, hogy a több, néha kevesebbnek bizonyul a gyakorlatban.

A klasszikus formához fényes fekete színhasználat társult, a füles anyaghasználata megfelelő. Már kézbe vételkor érezni, hogy könnyített kivitelről van szó, erről tanúskodik a fejpánt szellős kialakítása is. Ez utóbbi ki tudja miért, nem kapott szivacsos bevonatot, a kényelem érdekében csupán egy keresztirányú szövetdarabka gondoskodik a fejünkön való rögzítéséről. A fejpánt állítható, így szerencsére a fiatalabbak is tudják használni a fülest. A fülvédők a Rush-nál megismert plüss anyagból készültek, nagyon kényelmesek, kár, hogy a karima ezúttal kisebbre sikerült. A zárt kialakítás itt is jó mélyvisszaadással és hangszigeteléssel kecsegtet minket, a búráknak viszont ezúttal csak a belső részük hajlandó füleinkhez idomulni. A mikrofon terén is visszalépés látható, a hajlítható gégecsövet egy fix állványra cserélték, így a konfigurálás csak némi forgathatóságban merül ki.

Az Unatic vezérlődoboza az összesen 2 méternyi vezetéken található meg. A hangerőszabályzás és némítás lehetőségét digitális formában kapjuk meg, ez utóbbi esetében külön hallgattathatjuk el a fejhallgatót és a mikrofont. A működésről, hangerő állításáról és a némításról egy-egy kék színű led tájékoztat minket. Sajnos a folyamatosan világító fény egy idő után nagyon zavaró tud lenni. Halk használatnál a hangerőszabályzás csak durva lépésekben állítható, ilyenkor jobb, ha a számítógéphez nyúlunk. Egy jó minőségű analóg tekerentyűvel a halk átmenetek is jobban szabályozhatóak lennének, de érdekességnek és látványnak ez a megoldás is megfelel.

A headset beépített hangkártyát is tartalmaz, amit sajnos nem tudunk elválasztani a fejhallgatótól, mint a Precisionnél, így csak önmagával használható. A csatlakoztatáshoz tehát csak az USB dugaszt kell számítógépünkbe illeszteni, driver nélkül viszont nem hajlandó megszólalni a füles. Mivel a dobozban a specifikáción kívül semmilyen melléklet nem található, nekünk kell letölteni a megfelelő meghajtókat, a naprakész Windowsunk ugyanis nem volt képes felismerni a hangkeltő eszközt. A specifikáció szerint a 40 mm-es hangszórók tartománya különösen széles, az emberi fül számára hallhatatlan 5 Hz-es frekvenciától a különösen magas 25 KHz-ig terjed.

Használatban...

A fülhallgató kellemes hangszínnel rendelkezik, enyhén a középhangok felé húz, ám emellett a mélyek sem szorulnak túlzottan háttérbe. A térérzet az Unatic esetében is jó, hasonló élményben részesülünk, mint a másik típusnál, játék alatt alig vehető észre köztük különbség. A hang precizitása az árkategóriára jellemző szintet hozza, ne várjunk tőle túl sokat, egy elfogadható minőségről beszélhetünk. Zenehallgatás közben már jobban kiütközik, hogy a fejhallgató szereti a középhangokat előtérbe helyezni, ami nem igazán kedvez ennek a területnek, filmnézéskor viszont tökéletes. A zárt kialakításától pedig valamivel erősebb mélyeket várunk, de legalább a típusra jellemző vödörhangzás is elmarad, extra basszusokat pedig saját equalizerrel is varázsolhatunk hozzá. A kommunikációs feladatokat magabiztosan végzi a headset, a mikrofon lehajtását nem követi az állvány bizonytalan ingadozása, ahová beálltjuk, az ott is marad. A mikrofon érzékenysége nagyon jó, ezért a gégecső hiányát sem róhatjuk fel hibaként, a túloldalon jól érthető, hogy mit mondunk, zajszűrés hiányában viszont a klaviatúra is behallatszik. Az eddigi igencsak pozitív képet jelentősen beárnyékolja, hogy a fejhallgatót nemhogy hosszú távon, de még rövid ideig sem kényelmes viselni, a nyomó, szorító érzés pedig idővel csak tovább fokozódik. A plüss fülpárnák puhák és kényelmesek, ám a játék hevében könnyű beleizzadni. A zárt kivitelezés ezúttal nem hozta meg a kívánt hatást, a búrák nem igazán illeszkednek füleinkre, így a hanganyag kihallatszik, ha pedig szemüveget is viselünk, ez még könnyebben előfordul és a füles szorítása is fokozódik. A headsetet felépítése miatt csak a beépített hangkártyával tudtuk kipróbálni, így rejtély marad számunkra, hogyan szólna egy másik hangkeltővel. A hang minősége viszont igen jónak bizonyult, ezért csak a próba kedvéért gondoltunk a cserére.

5. Trust HS-2900

Trust HS-2900

Áttekintés...

A Trust headsetjével elsősorban a minőségi megszólalást helyezi előtérbe, a játékos és multimédiás felhasználás tehát nem jelenthet neki gondot, különlegessége pedig cserélhető mikrofonjában rejlik.

A fejhallgató tetszetős formatervét fekete-szürke festéssel párosította a gyártó, a felhasznált anyagok minősége példás. A hagyományos kialakítású fejpánt széles határok közt állítható fejünkre. A pánt és a fülpárnák puha töméssel rendelkeznek, a szivacsos anyagokat nylon-szerű bevonattal látták el. A zárt kialakítású búrák extra mélytöbbletet és jó hangszigetelést ígérnek, a diszkrét használathoz a nagyméretű karimák és vastag szivacsborításuk is hozzájárul. A fejhallgató hangszórói nemcsak oldalirányban mozgathatóak, hanem kifordíthatóak is, ráadásul erre a trükkre függőlegesen is képesek, ezzel megkönnyítve a nyakunkon való pihentetést. A cserélhető mikrofon hajlítható gégecsövének hála, könnyen az ideális helyzetbe állítható. A csatlakoztatás után vízszintes elforgatásra is képes, amit túl könnyedén tesz meg, ezért megesik, hogy néha magától is elfordul. A mikrofon 3,5mm-es jack dugasszal rendelkezik, ezen kívül semmi sem tartja a helyén, így előfordulhat, hogy csavargatás közben kiesik a helyéről.

Az épp elegendő hosszúságú, két méteres vezeték egy hangerőszabályzót is kapott. A vezérlődoboz mindössze ezt a feladatot képes ellátni, ezért szükség esetén a mikrofon vagy fejhallgató némítását a számítógépen kell elvégezni. Az analóg potméter viszont egyszerű, könnyen kezelhető, pontos és jól hozzáférhető anélkül, hogy az asztalnak támaszkodva véletlenül elállítanánk.

A csomag a fejhallgatón és a felszerelhető mikrofonon kívül egyéb hardverelemet nem tartalmaz. A headset számítógéphez való csatlakoztatását egy-egy 3,5mm-es jack dugóval tehetjük meg.

Használatban...

A zárt kialakításra jellemző az enyhén vödörszerű hangzás. Míg előző tesztalanyainknál ez csak alig volt érezhető, addig itt már jobban hallható a jelenség, bár még az elfogadható szinten belül van, így rövid időn belül hozzá lehet szokni. A fejhallgató hangszíne igencsak semleges, középhangjai és magasai sem túlzóak, de nem igazán hallani mélyhang kiemelést sem. Ezért, ha basszusait is elő szeretnénk csalogatni, akkor equalizert kell hozzá használnunk, de a viszonylag nagy teljesítményű hangszórókat ilyenkor csak halkabban használhatjuk. Zenehallgatásnál, filmnézéskor és játék alatt is meggyőzően teljesített a Trust fülese, kategóriájában széles térvisszaadásának és precíz hangjának hála hosszútávon is hallgatható maradt. Kommunikációs képességei egyrészt dicséretet érdemelnek, mivel mikrofonja kellően érzékeny és a rögzített hang minősége is remek. Másrészről viszont kár, hogy az ötletes, hajlítható és leszerelhető gégecsöves mikrofon vízszintesen hajlamos az elmozdulásra. A headset kimondottan kényelmesnek mondható, viselése hosszú távon sem fárasztó, a szivaccsal párnázott betétek pedig olyan jól sikerültek, hogy tesztünk legvállalhatóbb fejhallgatójáról beszélhetünk. A hangszigetelés valóban jól sikerült, a puha fülpárnák a szemüveg szárát is körbeölelik, a diszkrét használat még így is garantált.

6. Értékelés

Logitech Digital Precision

A Digital Precision egy felemás megoldás. A fejhallgató hangját erősen korlátozott térvisszaadás és a középhangokra kihegyezett hangszín jellemez, melyek így együtt beszélgetéshez ideálisak, a közel mono hangzás filmekhez már kevésbé, játékra és zenehallgatásra pedig kimondottan hátrányt jelentenek. Nagy fejmérettel rendelkezőknek a füles viselése hosszú távon sem vészes, másoknak viszont bosszantó lehet a fix nyakpánt mérete. A vezérléssel szintén nem vagyunk teljesen kibékülve, a felcsíptethetőségnek hála a tekerőgomb ugyan mindig kézre áll, ám az akadozó hangerőszabályzó és a túl könnyen kapcsolódó némítás funkció hosszútávon kiidegeli az embert. A mikrofon érzékenységére és zajszűrésére egy rossz szavunk sem lehet, állványa viszont hajlamos az elmozdulásra, ezért sűrűn fogunk utánanyúlni. Összefoglalva mindenből kapunk egy keveset, ami a kényelmes használathoz korántsem elegendő.  A 11 ezer forintos headset legértékelhetőbb alkatrésze a mellékelt hangkártyája, az ígért játékos élmények helyett viszont mindössze beszélgetési igényeinket tudta kielégíteni a készülék, ám azt sem maradéktalanul.

Sharkoon Rush

Összességében beszélgetéseink alatt, filmezés közben, zenehallgatáskor és játék alatt is jól használhatónak bizonyult a füles, ami részben a kellemes térérzetnek és hangszínnek, valamint jó hangszigetelésnek köszönhető. A vezérlés egyszerű, a némítás és hangerőszabályzás nem állítja el magát véletlenül, a párnázott fülvédők kényelmesek, igaz, idővel beleizzadhat az ember. A mikrofon szintén jól teljesített, érzékenysége és konfigurálhatósága miatt jól használható, a fejhallgató pedig igen nagy hangerővel bír. A mellékelt plüss szatyor egy kedves meglepetés volt, negatívumként csak az enyhén szorító érzés és az említett izzadás róható fel neki. Úgy gondoljuk, ez a kialakítás sajátossága, ami elviselhető, ezért a headsetet ajánlott vételnek tartjuk.

Sharkoon Unatic

Habár az Unatic ránézésre emlékeztet minket a gyártó másik típusára, mégis rengeteg különbség fedezhető fel köztük, ami sajnos nem vált előnyére a fülesnek. A legnagyobb problémát a fejhallgató kényelmetlensége okozta. A puha fülpárnák ellenére a kisméretű búrák kellemetlenül szorítják fejünket, az egyébként jól állítható fejpánt fura bélése pedig szintén nem a legkényelmesebb készülékeket juttatja eszünkbe. A digitális hangerőszabályzó túl nagy lépésközöket használ, ami az alacsony hangerő beállítását teszi lehetetlenné, a vezérlődoboz erős fényű ledjét pedig tökéletesen feleslegesnek találjuk. Tetszett viszont, hogy a fejhallgató igen jó térvisszaadással és hangminőséggel rendelkezik, hangszíne pedig zenehallgatáshoz, filmnézéshez, játékhoz és beszélgetéshez is megfelelő. A beépített hangkártya szintén bizonyított és a headset mikrofonja is jól megállta helyét. Ám hiába a jó hangminőség, ha kényelem hiányában mindezt sajnos csak rövidtávon tudjuk élvezni.

Trust HS-2900

A Trust a remek hangnak köszönhetően egy olyan zenére és játékra is jól alkalmazható fejhallgatóval rukkolt elő, melyet hosszútávon is elégedettséggel használhatunk, ugyanis kényelmi szempontból nagyon jól vizsgázott a füles. A vezérlés minősége jó, ám hiányoltuk a mikrofonnémítást. Szükség esetén viszont ez megoldható azzal, hogy a fejhallgatóról fizikailag eltávolítjuk a mikrofont, bár ha túl sokat csavargatjuk, akkor ezt néha magától is megteszi helyettünk. Beszélgetéseinkhez a felsoroltak miatt nem a legtökéletesebb választás, a nagyfokú kényelemért cserébe viszont mi hajlandóak vagyunk szemet hunyni fölötte. Összességében az öt és fél ezer forintos vételárért egy jól használható headsetet kapunk, ezért a HS-2900-at ajánlott vételnek tartjuk.

                                   

[italic]A teszttermékekért köszönet jár a Logitech-nek, Trust-nak és a Cédrus Kft.-nek!

[/italic]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward