Gamer egér a Gigabyte-tól, ami 4K-s monitorokhoz is passzol

A 4K-barát újdonság 3200 dPi-s lézeres szenzort kapott, dizájnja pedig nem csak az elegáns megjelenésről gondoskodik, de a kényelmes használatot is garantálja.

Gamer egér a Gigabyte-tól, ami 4K-s monitorokhoz is passzol

A Gigabyte egy új gamer egérrel kedveskedik a játékosoknak: az AIRE M60 névre keresztelt rágcsáló a gyártó szerint kiválóan passzol a 4K/UHD monitorok hatalmas felbontásához, hisz nagyfokú precizitást és gyorsaságot biztosít. Hab a tortán, hogy az AIRE M60 vezeték nélküli, így egy folyton útban lévő kábellel sem kell bajlódni.

Az elegáns dizájnnal érkező újdonság kényelmesen és hatékonyan használható, 3200 dPi-s felbontású lézeres szenzorját pedig 1000 dPi-s, 1600 dPi-s vagy éppen 3200 dPi-s érzékenység mellett állíthatjuk szolgálatba – az egyes szintek közötti egyszerű és gyors váltást dedikált DPI kapcsoló segíti. Az újdonság a Gigabyte Free-Scrolling Technológiáját is támogatja, ami egyszerű webböngészést vagy éppen fájlböngészést kínál: a Free-Scrolling gombot nyomva tartva az egér mozgatásával görgethetjük az adott oldalt fel-le és jobbra-balra, ahogy az a lenti videón is látszik.

A friss egér oldalán gumibetétek gondoskodnak a kényelmes és stabil fogásról, a bal oldalon pedig két gomb is rendelkezésre áll. A termékhez letölthető SIM szoftveren keresztül mind az öt gomb működése testre szabható, csak úgy, ahogy a görgetési sebesség, vagy éppen az egérmutató sebessége is.

Az AIRE M60 egy apró, 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül működő USB 2.0-s vevőegységgel érkezik, ami alig látszik ki az USB portból, így noteszgépek mellé is remekül passzol. A vevőegység maximális hatótávolsága 10 méter, ami átlagos felhasználásra bőven elegendő.

Az egér használaton kívül egy, az alján elhelyezett kapcsoló segítségével áramtalanítható, így a két darab AA formátumú ceruzaelem sokáig bírhatja a strapát – a gyártó szerint két tartósabb alkáli elemmel akár két évig is használható az újdonság. Utóbbi valószínűleg nem a hardcore játékosokra vonatkozik – ők jobban járnak a ceruzaakkumulátorokkal, még ha azok extra tömegnövekedést is jelentenek.

Az AIRE M60 125 milliméter hosszú, 78 milliméter széles és 42 milliméter magas, elemek nélküli tömege pedig mindössze 106 gramm. A két év garanciával érkező egér Windows XP, Windows Vista, Windows 7 és Windows 8.1-es operációs rendszerekhez készült, de minden bizonnyal a rövidesen megjelenő Windows 10-zel is zökkenőmentesen együtt fog működni.

Az újdonság rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban még nem derült ki, hogy listaára pontosan hogyan alakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward